27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να βεβαιωθείτε ότι οι επεκτάσεις του Chrome είναι ασφαλείς

1 min read
chrome | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι επεκτάσεις του Chrome είναι εξαιρετικές. Μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας και να βελτιώσουν την εμπειρία της ψυχαγωγίας σας. Ορισμένες λειτουργούν ακόμη και ως μικροί ψηφιακοί βοηθοί που κάνουν την περιήγηση παιχνιδάκι.

Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 125.000 επεκτάσεις που παραμονεύουν στο Chrome Web Store. Μεταξύ όλων αυτών, πώς ξέρετε ότι δεν προσκαλείτε έναν ψηφιακό λύκο με προβιά προβάτου στην online ζωή σας; Μη φοβάστε: αυτός ο οδηγός θα σας εφοδιάσει με τα εργαλεία και τις γνώσεις για να διασφαλίσετε ότι κατεβάζετε μόνο ασφαλείς επεκτάσεις Chrome.

Χρησιμοποιήστε μόνο το Chrome Web Store

Σκεφτείτε το Chrome Web Store ως την ασφαλή αγορά επεκτάσεων. Η Google ελέγχει κάθε μία, φιλτράροντας το κακόβουλο λογισμικό και τον κακόβουλο κώδικα πριν φτάσει στα μάτια σας. Αν και δεν είναι αλάνθαστο, είναι ένα ασφαλές σημείο εκκίνησης.

Chrome extension web store | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αλλά να θυμάστε, ακόμη και το Fort Knox έχει τις ρωγμές του. Οι σκιώδεις επεκτάσεις μπορούν ακόμα να περάσουν, μεταμφιεσμένες σε αθώα πρόβατα. Έτσι, πριν πατήσετε το κουμπί εγκατάστασης, πρέπει να σκάψετε λίγο πιο βαθιά.

Ελέγξτε τον προγραμματιστή των επεκτάσεων Chrome

Ποιος κρύβεται πίσω από την κουρτίνα και κινεί τα νήματα της επέκτασης; Είναι ένας αξιόπιστος προγραμματιστής με ιστότοπο και ιστορικό ποιοτικών εφαρμογών; Ή μια σκιώδης φιγούρα που κρύβεται στο ψηφιακό υπογάστριο; Ερευνήστε τον προγραμματιστή!

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορεί να αποκαλύψει πολλά. Αν φαίνονται ύποπτοι, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις επεκτάσεις τους. Αλλά ακόμη και οι καθιερωμένοι προγραμματιστές μπορεί να είναι απατεώνες. Επομένως, πρέπει να είστε σε εγρήγορση.

Αποφύγετε τις ξεπερασμένες επεκτάσεις Chrome ,

Φανταστείτε να τρώτε πίτσα για ένα χρόνο. Δεν είναι ορεκτικό, σωστά; Το ίδιο ισχύει και για τις επεκτάσεις του Chrome. Οι ξεπερασμένες αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τρωτά σημεία ασφαλείας.

Επομένως, πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε την ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης. Αν αυτή μαζεύει σκόνη στην ψηφιακή σοφίτα, προχωρήστε παρακάτω. Μια πρόσφατα ενημερωμένη επέκταση είναι σημάδι ενός προγραμματιστή που ενδιαφέρεται για την ασφάλειά σας.

Chrome Extensions | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ελέγξτε τις κριτικές πριν κατεβάσετε τις επεκτάσεις ,

Πριν εγκαταστήσετε μια επέκταση, θα πρέπει να διαβάσετε τις κριτικές. Είναι σαν το Yelp για το Chrome Web Store, γεμάτο με εμπειρίες από πρώτο χέρι από άλλους.

Αναζητήστε κόκκινες σημαίες, όπως συχνές συντριβές, προβλήματα απορρήτου ή ύποπτες άδειες χρήσης. Αν οι κριτικές δίνουν μια ζοφερή εικόνα, ήρθε η ώρα να βρείτε μια διαφορετική επέκταση Chrome. Να θυμάστε, ο κόσμος του πλήθους είναι μια ισχυρή ασπίδα προστασίας από τους ψηφιακούς κακούς.

Κάνετε σαρώσεις ιών σε επεκτάσεις του Chrome;

Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, όπως το Bitdefender ή το Malwarebytes, μπορεί να παρακολουθεί τις επεκτάσεις του Chrome. Μπορούν να εντοπίσουν PUPs (Δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και γνωστές κακόβουλες επεκτάσεις πριν προκαλέσουν ζημιά. Δεν είναι μια μαγική σφαίρα, αλλά ένα ακόμη επίπεδο άμυνας στην ψηφιακή σας άμυνα.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα