29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple μόλις κατάφερε να μετατρέψει το App Store σε Google Play Store!

1 min read
iphone 15 pro display main1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Καθώς ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA) μπαίνει σε εφαρμογή, βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας να αλλάζουν τη μελωδία τους για να ταιριάζουν με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές. Έχουμε ήδη δει τη Microsoft να κάνει σημαντικές αλλαγές στα Windows 11 εξαιτίας αυτού και τώρα η Apple αποκαλύπτει τι σκοπεύει να κάνει για να συμμορφωθεί με το DMA. Ο τεχνολογικός γίγαντας δημοσίευσε όλες τις προτεινόμενες αλλαγές του στους ιστοτόπους του και, ενώ όλα αυτά είναι καλά νέα για τους Ευρωπαίους, οι θαυμαστές της Apple στις ΗΠΑ θα μείνουν ανυπόμονοι.

Συγκεκριμένα, η Apple θα εισαγάγει τα εξής νέα μέτρα:

  • Νέα API και εργαλεία για να υποστηρίξει αγορές εφαρμογών τρίτων και να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργούν τα δικά τους καταστήματα τρίτων.
  • Μια οθόνη επιλογής που θα εμφανίζεται όταν οι χρήστες στην ΕΕ ανοίγουν το Safari για πρώτη φορά, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από μια λίστα επιλογών.
  • Την επισήμανση στο App Store για να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά με διαδικασίες πληρωμής και συναλλαγές τρίτων εκτός Apple.

Οι αλλαγές αυτές είναι θετικές για τους χρήστες της ΕΕ, καθώς θα τους δώσουν περισσότερες επιλογές και θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά εφαρμογών. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Apple δεν σκοπεύει να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές εκτός της ΕΕ είναι απογοητευτικό για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές σε άλλες χώρες.

Το App Store θα επιτρέψει επιλογές πληρωμής τρίτων και θα προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής

Πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι η Apple επιτρέπει στους χρήστες περισσότερες μεθόδους πληρωμής όταν αγοράζουν κάτι μέσω του καταστήματος. Αυτό θα ισχύει επίσης για “ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες στον εξωτερικό ιστότοπο του προγραμματιστή”. Και αν ο προγραμματιστής θέλει να διαφημίσει μια ειδική πώληση σε εξέλιξη, μπορεί να το κάνει εκτός της εφαρμογής.

Λόγω αυτών των αλλαγών, το App Store θα λάβει περισσότερες ετικέτες για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφασίσουν ποιες εφαρμογές θα κατεβάσουν. Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής θα ενημερώνουν τους χρήστες εάν υποστηρίζει διαδικασίες πληρωμής τρίτων ή όχι και εάν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι εντός αυτών των εφαρμογών, η Apple θα σας ενημερώσει ότι εκτελείτε μια συναλλαγή εκτός της εταιρείας. Οι προγραμματιστές θα αντιμετωπίσουν επίσης ένα νέο βήμα στη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών όπου η Apple ελέγχει δύο φορές τυχόν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής και διασφαλίζει ότι διαφημίζονται και χειρίζονται σωστά.

Ωστόσο, δεν είναι όλα σχετικά με τους τρόπους πληρωμής. Οι εφαρμογές θα συνοδεύονται πλέον με ένα “φύλλο εγκατάστασης” που σας δείχνει όλα όσα έχει αποθηκευτεί η εφαρμογή. Αυτό θα περιλαμβάνει ποιος έφτιαξε την εφαρμογή, τυχόν πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες πριν από τη λήψη της εφαρμογής και στιγμιότυπα οθόνης.

Η Apple ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές που απαιτούνται από το DMA δεν είναι ασφαλείς για τους χρήστες εκτός ΕΕ. Ωστόσο, αυτή η δήλωση έχει επικριθεί από πολλούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απλώς προσπαθεί να αποφύγει τον ανταγωνισμό.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα