27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei έπιασε τα 5nm με τον Kirin 9006c; Η μήπως όχι;

1 min read
Huawei Kirin 9000S1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei λάνσαρε πρόσφατα ένα φορητό υπολογιστή με την ονομασία Qingyun L450, ο οποίος φοράει έναν ολοκαίνουργιο HiSilicon Kirin 9006c. Αυτό που έκανε όμως αυτό το chipset να ξεχωρίζει από τα πρόσφατα λανσαρισμένα chip της Huawei Kirin είναι ότι πρόκειται για ένα SoC με αρχιτεκτονική κατασκευής στα 5nm.

Μέχρι στιγμής, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η Huawei μας έχει παρουσιάσει chipsets στα 7nm. Έτσι, βλέποντας ένα SoC Huawei Kirin 5nm μέσα στο φορητό υπολογιστή Qingyun L450, μας προξένησε ερωτηματικά και είπαμε πως έγινε αυτό;

Όλες μας φυσικά οι απορίες μας λύθηκαν μετά από ένα teardown από το Tech Insights στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι το Huawei Kirin 9006c δεν κατασκευάστηκε από τη SMIC, η οποία είναι ένα κινεζικό χυτήριο ημιαγωγών πίσω από την πρόσφατη επανάσταση των 7nm που έκανε η Huawei αλλά το τσιπ των 5nm είναι της TSMC.

Σχετικά με το Huawei Kirin 9006c SoC των 5nm

Πριν ρωτήσετε, δεν έχει αρθεί ακόμα η απαγόρευση που ισχύει με την TMSC και τη Huawei απλώς το Kirin SoC μέσα στο Qinguyan L450 δεν είναι στην πραγματικότητα καινούργιο.

Huawei Kirin Chipsets | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αντίθετα χρονολογείται από το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι η Huawei χρησιμοποιεί τα παλιά αποθέματα 5nm από την TSMC. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμα αναφορές σχετικά με τη SMIC που εργάζεται πάνω στα 5nm και πιθανών να έχει κάνε σημαντικά βήματα σε προηγμένα chipsets Huawei Kirin.

Kirin 970 between finger thumb | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με όλα αυτά με τη SMIC. Πάντως να ξέρετε ότι η Huawei χρησιμοποιεί chipsets των 7nm αφού ακόμη και το Kirin 8000 SoC που έκανε το ντεμπούτο του με το Nova 12 ήταν μια ενισχυμένη έκδοση του Kirin 9000 SoC.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα