27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα premium smartphones κυριαρχούν στην αγορά, με την Apple να παραμένει στην κορυφή

1 min read
smartphones | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια νέα έκθεση από την εταιρεία έρευνας και αγοράς Counterpoint Research διαπίστωσε ότι η αγορά των premium smartphones αναπτύχθηκε το 2023, με την Apple να παραμένει στην κορυφή.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι παγκόσμιες αποστολές premium smartphones αυξήθηκαν κατά 6% το 2023, με την Apple να αντιπροσωπεύει το 75% αυτών των αποστολών, ενώ η Samsung ήρθε δεύτερη με μόλις 16%. Ο Κορεάτης κατασκευαστής κατάφερε να μειώσει ελαφρώς τη διαφορά, χάρη στις επιτυχημένες πωλήσεις του Galaxy S23 και των αναδιπλούμενων συσκευών του. Η Huawei έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά με τη σειρά Mate 60 στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή Varun Mishra, οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια συσκευή υψηλής ποιότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

gsmarena 001 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ανάπτυξη της αγοράς premium οφείλεται στις πωλήσεις στην Κίνα, τη Δυτική Ευρώπη, την Ινδία και τις περιοχές ΜΑΕ. Η Counterpoint Research αποκάλυψε ότι η Κίνα, η Ινδία και η Λατινική Αμερική είναι πιθανό να σημειώσουν νέο ρεκόρ πωλήσεων στην αγορά premium, με την Ινδία να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως.

gsmarena 002 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο τμήμα ultra-premium, δηλαδή στις συσκευές που κοστίζουν 1.000 δολάρια και άνω. Οι προσδοκίες για το εγγύς μέλλον είναι να συνεχιστεί αυτή η τάση και οι premium συσκευές να ξεπεράσουν τη συνολική αγορά smartphone.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα