27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Tesla σπάει ρεκόρ πωλήσεων με άνοδο 38% το 2023

1 min read
tesla model | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το 2023 ολοκληρώθηκε για την Tesla με ένα δυναμικό κλείσιμο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε εκπληκτικά αποτελέσματα πωλήσεων και παραγωγής. Ο θρυλικός όμιλος του Elon Musk απέδειξε για ακόμη μια φορά την αντοχή και την κυριαρχία του στην αγορά, καταρρίπτοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση οικονομικών στοιχείων, η Tesla κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια οχήματα μόνο το 2023. Αυτό το νούμερο όχι μόνο ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις της εταιρείας, αλλά και σημείωσε μια σημαντική αύξηση κατά 38% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικότερα τα πιο δημοφιλή μοντέλα ήταν το Model 3 και το Model Y με πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και η παραγωγή τους να εκτοξεύεται το τελευταίο τρίμηνο του 2023 με περισσότερες από 476.000 μονάδες να φεύγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης και τις πωλήσεις να φτάνουν σε ένα εντυπωσιακό 461.000 μονάδες την ίδια περίοδο.

Σε αντίθεση με τα Model S και Model X, των οποίων οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 68.000 μονάδες το 2023, υπερβαίνοντας την παραγωγή τους των 70.000 μονάδων, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτές οι στατιστικές δεν περιλαμβάνουν το πολυαναμενόμενο Cybertruck το πολυαναμενόμενο pick-up truck που ξεκίνησε τις παραδόσεις του τον Δεκέμβριο και τα έσοδα από τις πωλήσεις του αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιτυχία της Tesla το 2024.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι λάτρεις της Tesla μπορούν να περιμένουν μια νέα έκδοση του Model Y, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες. Στα μέσα του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του όπου θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην Tesla και θα διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική των πωλήσεων της.

Με νέα μοντέλα να εμφανίζονται στους δρόμους και με την αυξανόμενη αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τον πρωτοπόρο όμιλο του Elon Musk. Το έτος 2024 υπόσχεται να εμβαθύνει περαιτέρω τη θέση της Tesla ως πρωτοπόρου στην αγορά των EV ηλεκτρικών οχημάτων.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα