27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι ΗΠΑ θέλουν να περιορίσουν την βιομηχανία τσιπ της Κίνας.

1 min read
nanochip | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα βρίσκονται σε έναν ανησυχητικό ανταγωνισμό για την υπεροχή στην τεχνολογία των τσιπ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν την ικανότητα της Κίνας να αναπτύξει και να κατασκευάσει προηγμένα τσιπ, τα οποία είναι κρίσιμα για μια σειρά από τεχνολογίες, από τα smartphones έως τους υπερυπολογιστές.

Ωστόσο, μια νέα νεοσύστατη εταιρεία από την Κίνα, η SEIDA, δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να έχουν εύκολη δουλειά στον περιορισμό της βιομηχανίας τσιπ της Κίνας. Η SEIDA αναπτύσσει ένα προηγμένο λογισμικό OPC (Optical Proximity Correction), το οποίο είναι απαραίτητο για τη σχεδίαση τσιπ με όλο και μικρότερη αρχιτεκτονική κατασκευής τρανζίστορ.

Το λογισμικό OPC είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς της βιομηχανίας τσιπ και ελέγχεται από λίγες μόνο εταιρείες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει αυστηρούς ελέγχους εξαγωγών στο λογισμικό OPC, προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε αυτήν την τεχνολογία. Ωστόσο, η SEIDA φαίνεται να έχει βρει τρόπο να παρακάμψει τους ελέγχους εξαγωγών. Η εταιρεία έχει προσλάβει πρώην υπαλλήλους αμερικανικών εταιρειών OPC και έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό OPC.

Η SEIDA είναι μόνο μία από τις πολλές κινεζικές εταιρείες που εργάζονται για να αναπτυχθεί η βιομηχανία τσιπ της Κίνας. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια αυτή και έχει θέσει ως στόχο να γίνει ηγέτης στον κόσμο στην παραγωγή τσιπ, μία βιομηχανία που είναι πολύ απαιτητική και απαιτεί χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας και η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό οικοσύστημα της βιομηχανίας τσιπ και συνεχίζει να επενδύει σε αυτήν.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν με την Κίνα στον τομέα των τσιπ, εάν θέλουν να αποφύγουν έναν τεχνολογικό πόλεμο. Η συνεργασία θα μπορούσε να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η βιομηχανία τσιπ είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και ότι δεν πέφτει στα χέρια όσων επιδιώκουν να την χρησιμοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα