Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ρώσος χάκερ καταδικάστηκε για το κακόβουλο λογισμικό TrickBot

1 min read
russian hacker | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Βλαντιμίρ Ντουνάεφ, 40 ετών, συνελήφθη στη Νότια Κορέα τον Σεπτέμβριο του 2021 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ έναν μήνα αργότερα, ενώ πρόσφατα κρίθηκε ένοχος, όπως ανάφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού γνωστού ως TrickBot.

Ο Dunaev, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για ηλεκτρονική και τραπεζική απάτη, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 35 ετών. Η καταδίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου 2024.

Ο Dunaev είναι επίσης ο δεύτερος προγραμματιστής κακόβουλου λογισμικού της συμμορίας TrickBot που συλλαμβάνεται μετά την Alla Witte, υπήκοο Λετονίας η οποία, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση τον Ιούνιο του 2023.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σχεδόν τρεις μήνες αφότου οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 11 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην ομάδα κυβερνο – εγκλήματος TrickBot.

Το TrickBot, το οποίο ξεκίνησε ως τραπεζικό trojan το 2016, εξελίχθηκε σε ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, ικανό να παραδίδει payloads σε μολυσμένους υπολογιστές και να ενεργεί ως δούρειος ίππος για επιθέσεις ransomware.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα