29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Samsung AI Forum 2023 & Samsung Gauss και έδεσε το γλυκό!

1 min read
AI Forum Day2 PR main1 F1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεύτερη μέρα σήμερα του Samsung AI Forum 2023 η οποία ήταν αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στη Generative AI.

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα σε αυτό το είδος της τεχνητής νοημοσύνης, της γενετικής τεχνολογίας AI πιο σωστά ας το λέμε Generative AI διότι ο συγκεκριμένος τομέας φαίνεται ότι θα αναδιαμορφώσει ριζικά τόσο την καθημερινή μας ζωή όσο και την εργασία μας, αφού είναι το είδος της τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί πλέον να δημιουργεί!

Το πρωί λοιπόν ξεκίνησε την ομιλία του ο Δρ. Hyung Won Chung από την γνωστή μας OpenAI, με τίτλο «Μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (in 2023)» και εξήγησε τη λειτουργία των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM Large Language Models) και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε στάδιο, καθώς και τη μελλοντική τους πορεία.

Στη συνέχεια, ο Jason Wei, ερευνητής της OpenAI και συγγραφέας του «Chain-of-Thoughts», συζήτησε για το μέλλον των (LLM) ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κορέας Hongsuck Seo παρουσίασε μερικές από τις τάσεις της Multimodal AI (πολυτροπικής τεχνητής νοημοσύνης) η οποία είναι ικανή να επεξεργάζεται διάφορους τύπους δεδομένων ταυτόχρονα —συμπεριλαμβανομένων κειμένου και εικόνων.

Χωρίς να θέλουμε να μακρηγορήσουμε, εδώ που αξίζει να δώσουμε προσοχή είναι η γενικότερη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Samsung, με την ονομασία Samsung Gauss, και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Το Samsung Gauss Language, ένα παραγωγικό γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει αισθητά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, αφού μπορεί να συντάξει ένα email, να μεταφράσει κείμενο, ή ακόμα να ελέγξει έξυπνες συσκευές.

Το Samsung Gauss Code ένας βοηθός συγγραφής κώδικα (code.i) – κυρίως για in house προγραμματιστές – αφού μπορεί να να γράψει κώδικα εύκολα και γρήγορα, να περιγράψει, σχολιάσει μεγάλα κομμάτια κώδικα ακόμα και να αποσφαλματώσει και να εκτελέσει πηγαίο κώδικα.

Το Samsung Gauss Image ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης παραγωγής εικόνας που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί δημιουργικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών και προσθηκών στυλ, ενώ επίσης μετατρέπει εικόνες χαμηλής ανάλυσης σε υψηλής ανάλυσης.

Το Samsung Gauss χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την παραγωγικότητα των εργαζομένων, αλλά σύντομα θα επεκταθεί σε μια ποικιλία εφαρμογών προϊόντων Samsung για να προσφέρει νέα εμπειρία στους χρήστες!

Η Samsung ωστόσο δεν αναπτύσσει μόνο τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά προχωρά επίσης με διάφορες δραστηριότητες που διασφαλίζουν την ασφαλή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω της AI Red Team, η Samsung συνεχίζει να ενισχύει την ικανότητα να εξαλείφει και να παρακολουθεί προληπτικά ζητήματα ασφάλειας και απορρήτου που μπορεί να προκύψουν σε όλη τη διαδικασία — από τη συλλογή δεδομένων έως την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, την ανάπτυξη υπηρεσιών και τα αποτελέσματα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη — έχοντας ως γνώμονα πάντα τις αρχές της ηθικής της τεχνητής νοημοσύνης!

via via via

Αν σας άρεσε το

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα