26 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Meta βάζει chatbot AI παντού!

1 min read
23 Meta Connect Imagine | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο βοηθός Meta AI έρχεται στο WhatsApp, το Messenger και το Instagram, μαζί με δεκάδες χαρακτήρες AI βασισμένους σε διασημότητες όπως ο MrBeast και ο Charli D’Amelio.

Για όποιον έχει χρησιμοποιήσει το ChatGPT της OpenAI ή άλλα chatbots όπως το Anthropic’s Claude, το AI του Meta θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε γνώριμα μονοπάτια. Η Meta το βλέπει ως βοηθό γενικού σκοπού για τα πάντα, από τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού με φίλους σε μια ομαδική συνομιλία έως την απάντηση σε ερωτήσεις που κανονικά θα κάνατε σε μια μηχανή αναζήτησης.

Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι, η Meta ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με τη δημοφιλή πλέον μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft για την παροχή αποτελεσμάτων ιστού σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διαφοροποιεί το Meta AI από πολλά άλλα δωρεάν AI που δεν έχουν εξαιρετικά πρόσφατες πληροφορίες.

Μια άλλη μεγάλη πτυχή του Meta AI είναι η ικανότητά του να δημιουργεί εικόνες όπως το Midjourney ή το DALL-E της OpenAI μέσω της προτροπής “/imagine”. Στο σύντομο demo που παίξαμε λίγο μαζί του, παρήγαγε συναρπαστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και φυσικά όπως όλες οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Meta που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, αυτή η γενιά εικόνων είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

23 Meta Connect Ask Meta AI | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η γρήγορη υιοθέτηση του Llama 2 βοήθησε τη Meta να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δικός της βοηθός, λέει. «Απλώς είδαμε τεράστια ζήτηση για τα μοντέλα και μετά είδαμε μια απίστευτη ποσότητα καινοτομίας στα μοντέλα που μας βοήθησαν πραγματικά να κατανοήσουμε την απόδοσή τους, να κατανοήσουμε τις αδυναμίες τους και να επαναλάβουμε και να αξιοποιήσουμε ορισμένα από αυτά τα στοιχεία απευθείας στο προϊόν».

Όσον αφορά το πώς το Meta AI διαφέρει από το Llama 2, ο Al-Dahle λέει ότι η ομάδα του αφιέρωσε χρόνο «βελτιώνοντας πρόσθετα σύνολα δεδομένων για συνομιλίες, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ήχο που είναι πιο φιλικός με τον τρόπο που ανταποκρίνεται.

Παραδείγματα χαρακτήρων Meta AI.

Μερικοί από τους χαρακτήρες AI του Meta είναι γνώριμα πρόσωπα.Εικόνα: Meta

Μαζί με τον βοηθό του Meta, η εταιρεία αρχίζει να αναπτύσσει έναν αρχικό κατάλογο 28 χαρακτήρων AI στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της. Πολλά από αυτά βασίζονται σε διασημότητες όπως ο Charli D’Amelio, ο Dwyane Wade, η Kendall Jenner, ο MrBeast, ο Snoop Dogg και η Paris Hilton. Άλλα έχουν θέμα συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Μια ενδιαφέρουσα ανατροπή είναι μια πτυχή αυτών των χαρακτήρων που ο Al-Dahle αποκαλεί «ενσωματώσεις». Καθώς συνομιλείτε με έναν από αυτούς, η εικόνα του προφίλ τους ζωντανεύει διακριτικά με βάση τη συνομιλία. Το εφέ είναι πιο καθηλωτικό από τα 2D chatbot με τα οποία έχω αλληλεπιδράσει μέχρι σήμερα.

Πάντως από ότι φαίνεται, έτσι λίγο που δοκίμασε το The Verge το Meta AI την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσε πως τα πάει πολύ καλά! Για παράδειγμα είπε ότι τα εμβόλια κατά του Covid είναι ασφαλή και ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει να φτιάξω μια βρώμικη βόμβα. Δεν θα μου έδινε συμβουλές για το πώς να χωρίσω με κάποιον Ο Al-Dahle λέει ότι η εταιρεία ξόδεψε 6.000 ώρες φτιάχνοντας το μοντέλο για να βρει προβληματικές περιπτώσεις χρήσης και ότι οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει χιλιάδες συνομιλίες με αυτό καθημερινά ενόψει της κυκλοφορίας του.

23 Meta Connect Search the web | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εικόνα: Meta

Προς το παρόν, το Meta AI δεν έχει εκπαιδευτεί σε δημόσια δεδομένα χρηστών στο Instagram και το Facebook και είναι σαφές ότι η εταιρεία βλέπει ότι θα διατεθεί σε δισεκατομμύρια καθημερινούς χρήστες στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της – ως βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ChatGPT και άλλων.

Ο βοηθός βρίσκεται “ακριβώς εκεί μέσα στο πλαίσιο συνομιλίας σας και οι εφαρμογές συνομιλίας μας είναι αρκετά δημοφιλείς”, λέει ο Al-Dahle. “Δεν χρειάζεται να βγάλετε τον εαυτό σας εκτός πλαισίου για να αλληλεπιδράσετε ή να αλληλεπιδράσετε ή να ζητήσετε από τον βοηθό να σας βοηθήσει.”

Πάντως από ότι φαίνεται ο αγώνας δρόμου για το πιο chatbot θα επικρατήσει καλά κρατεί!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα