Η Western Digital υπόσχεται να κυκλοφορήσει ενημέρωση firmware μετά από τα προβλήματα του SanDisk Extreme SSD

Οι φορητές μονάδες είχαν προβλήματα αξιοπιστίας εδώ και μήνες.

Η Western Digital λέει ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση υλικολογισμικού για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα αξιοπιστίας με τους SanDisk Extreme και Extreme Pro SSD. Τους τελευταίους μήνες, το Reddit, το φόρουμ της SanDisk και το twitter έχουν γεμίσει με ανθρώπους που παραπονιούνται ότι οι φορητές μονάδες Extreme V2 και Extreme Pro V2 που αγόρασαν πρόσφατα 4TB και 2TB διαγράφουν ξαφνικά τα δεδομένα που είχαν σε αυτές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνονται δυσανάγνωστες. Το ζήτημα φαινομενικά περιορίζεται σε μονάδες δίσκου που κατασκευάζονται από τα τέλη του 2022 και φαίνεται να επηρεάζει κυρίως μοντέλα 4 TB.

Την Παρασκευή, η Western Digital μοιράστηκε την πρώτη της δημόσια δήλωση για το θέμα από τότε που ανακαλύφθηκε πριν από μήνες, λέγοντας στο ArsTechnica ότι είχε έτοιμη μια ενημέρωση λογισμικού για τις παραλλαγές Extreme και Extreme Pro 4TB. «Η Western Digital έχει γνώση της αναφορές που δείχνουν ότι ορισμένοι πελάτες αντιμετώπισαν πρόβλημα με φορητούς SSD 4TB SanDisk Extreme ή/και Extreme Pro (SDSSDE61-4T00 και SDSSDE81-4T00 αντίστοιχα),» είπε η εταιρεία. «Επιλύσαμε το πρόβλημα και θα δημοσιεύσουμε μια ενημέρωση υλικολογισμικού στον ιστότοπό μας σύντομα. Οι πελάτες με ερωτήσεις ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας για βοήθεια.”

Η Western Digital δεν είπε πότε θα όμως θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση, ούτε επίσης κάτι σχετικό για τα μοντέλα 2 TB. Σύμφωνα με το ArsTechnica , η εταιρεία δεν απάντησε σε ερωτήσεις εάν θα πρόσφερε επιστροφές χρημάτων σε πελάτες που έχασαν τα δεδομένα τους μετά την αποτυχία ενός από τους Extreme ή Extreme Pro SSD.

Εάν διαθέτετε ένα SanDisk Extreme ή Extreme Pro SSD που αγοράσατε πριν από το τέλος του 2022, το πιθανότερο είναι ότι ο δίσκος σας είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση από τη Western Digital είναι εντελώς απογοητευτική, ειδικά επειδή οι μονάδες SanDisk είναι γενικά γνωστές για την αξιοπιστία τους.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950