20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: όλες οι διαφορές εδώ!

2 min read
Apple iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max expected differences1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Έχουμε περίπου τέσσερις μήνες πριν η Apple ανακοινώσει τα επόμενα μοντέλα iPhone — η εκδήλωση πραγματοποιείται συνήθως τον Σεπτέμβριο. Και πάλι, αναμένουμε δύο μοντέλα iPhone που δεν είναι Pro, στη συνέχεια ένα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max (επίσης ίσως, πιθανώς, αλλά όχι πιθανότατα ένα iPhone 15 Ultra , αλλά αυτό είναι ξεχωριστό πράγμα).

Έτσι, το μεγάλο κακό – το Pro Max. Αναμένουμε ότι θα είναι σαν ένα iPhone 14 Pro Max με μπόλικα στεροειδή — ελαφρώς διαφορετικός σχεδιασμός, πολύ λεπτότερα πλαίσια γύρω από την οθόνη, σώμα από τιτάνιο και κάμερα ζουμ περισκοπίου που μπορεί να φτάσει έως και 5x ή 6x οπτικό ζουμ. Φυσικά, επίσης ένας νέος επεξεργαστής — στην πραγματικότητα, η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το πρώτο SoC smartphone 3 nm στον κόσμο με τη σειρά iPhone 15 Pro. Άρα, θα είναι καλύτερο από το τρέχον iPhone 14 Pro Max; Αλλά… πόσο καλύτερα; Θα ήταν αρκετό να εγγυηθεί μια αναβάθμιση; Ή μήπως το iPhone 14 Pro Max θα είναι ακόμα αρκετά καλό — τώρα μια καλύτερη αγορά λόγω της έκπτωσης ως “συσκευή του περασμένου έτους”; Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι τώρα!

Αναμενόμενες διαφορές iPhone 15 Pro Max έναντι iPhone 14 Pro Max:

  • Ελαφρύς επανασχεδιασμός
  • Σκελετός από τιτάνιο
  • Σίγαση διακόπτη για αναβάθμιση σε Διακόπτης δράσης
  • Νέος επεξεργαστής με κάποιες βελτιώσεις στην απόδοση
  • 8 GB μνήμης RAM (αναβαθμισμένη από 6 GB)
  • Ίδιες επιλογές αποθήκευσης
  • Νέο σύστημα κάμερας — ζουμ περισκοπίου
  • Ακόμα πιο φωτεινή οθόνη
  • USB Type C αντί για Lightning

Σχέδιο και μέγεθος

Αυτό δεν θα είναι μιμίδιο του Spider-Man

Η Apple συνήθως μένει στο ίδιο σχέδιο για χρόνια. Το iPhone 8 του 2017 έμοιαζε σχεδόν με ένα iPhone 6 του 2014. Το iPhone 14 Pro Max μοιάζει ακριβώς με ένα iPhone 12 Pro Max , με μεγαλύτερη κάμερα. Το θέμα είναι ότι η Apple σπάνια αλλάζει τη σχεδίαση ενός προϊόντος, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση όταν συμβαίνει. Στο τμήμα smartphone — συμβαίνει μία φορά κάθε τρία με τέσσερα χρόνια.

Πράγμα που σημαίνει ότι το iPhone είναι στην ουσία ένα λίφτινγκ της σειράς 15. Και οι φήμες αναφέρουν ότι θα δούμε κάτι τέτοιο… απλά όχι ακριβώς ένα “face” lift. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πίσω μέρος της σειράς iPhone 15 θα έχει στρογγυλεμένες γωνίες όπου η σειρά iPhone 14 έχει ορθές γωνίες. Αυτό θα αφήσει τη συσκευή να ξαπλώσει πιο απαλά στην παλάμη του χεριού σας, σε αντίθεση με το κρύο, τρυπημένο πλαίσιο που έχει το iPhone 14. Επίσης, θα κάνει το 15 να μοιάζει περισσότερο με ένα MacBook Pro, συγκεκριμένα πώς το κάτω κέλυφος είναι πιο στρογγυλεμένο ενώ το πτερύγιο είναι πιο επίπεδο και γωνιακό γύρω από τις άκρες.

Αλλά δεν είμαστε δίκαιοι – οι φήμες λένε ότι και το μπροστινό μέρος θα δει μια μικρή αλλαγή. Προφανώς, το iPhone 15 Pro Max θα έχει απίστευτα λεπτά πλαίσια γύρω από την οθόνη του – πιθανώς τα πιο λεπτά πλαίσια σε ένα smartphone αυτή τη στιγμή. Κάτι που είναι λίγο περίεργο, αφού η Apple συνήθως προτιμά να αφήνει κάποιο πλαίσιο για να το πιάσει ο χρήστης. Ωστόσο, οι μετρήσεις που διέρρευσαν για το iPhone 15 Pro Max αναφέρουν ότι θα είναι ελαφρώς πιο κοντό και στενό, ενώ – υποτίθεται – θα διατηρεί το ίδιο μέγεθος οθόνης και αναλογία διαστάσεων. Έτσι, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αλήθεια. Το iPhone 15 Pro Max αναφέρεται επίσης ότι είναι κατασκευασμένο με τιτάνιο, το οποίο θα το κάνει ελαφρύτερο από το iPhone 14 Pro Max με το πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα. Και, το τιτάνιο εξακολουθεί να φαίνεται και να έχει εξαιρετική αίσθηση, οπότε δεν υπάρχουν απώλειες εκεί. Όσο για τα κουμπιά – οι φήμες πρότειναν ένα iPhone 15 χωρίς κουμπιά ή ένα με ρυθμιστή έντασης αντί για δύο κουμπιά. Ωστόσο, οι τελευταίες διαρροές λένε ότι όλα βγήκαν από το παράθυρο και το iPhone 15 Pro Max θα έχει την ίδια ρύθμιση των ξεχωριστών κουμπιών λειτουργίας, έντασης ήχου+ και έντασης ήχου. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο διακόπτης σίγασης μπορεί να αντικατασταθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, ο διακόπτης σίγασης από το iPhone 14 Pro Max θα γίνει ένα κουμπί δράσης a-la Apple Watch Ultra . Μπορείτε ακόμα να το θέσετε σε σίγαση των ειδοποιήσεων και των ήχων σας, αλλά — εάν το επιλέξετε — θα μπορείτε να το προσαρμόσετε για γρήγορη εκκίνηση συγκεκριμένων εφαρμογών και λειτουργιών.

Επίσης, η σειρά iPhone 15 θα λάβει θύρα USB Type-C αντί για θύρα Lightning για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων. Έχετε τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να ευχαριστήσετε για αυτό. Ωστόσο, φήμες είναι ότι η Apple θα πουλά τα δικά της καλώδια USB C με ένα τσιπ μέσα, το οποίο «ξεκλειδώνει» τη γρήγορη φόρτιση και τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων του iPhone. Η χρήση ενός γενικού καλωδίου USB Type-C ενδέχεται να μην αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμα από το MFi! Όσον αφορά τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, οι φήμες λένε ότι το iPhone 15 Pro Max θα έχει σύνδεση USB 3.2, η οποία είναι σωροί, όρια, χρόνια και μίλια καλύτερη από τις ταχύτητες USB 2.0 με τις οποίες έχουν κολλήσει μέχρι στιγμής τα iPhone. Το USB 3.2 υποστηρίζει ρυθμούς μεταφοράς έως και 5 Gbps (ή 10 Gbps αν είναι Gen 2), που είναι ήδη 10 φορές ταχύτερος από το USB 2.0 και τα 480 Mbps του. Γιούχα! Μπου, Wendy Lightning-burger, μπου!

Διαφορές εμφάνισης

Περιμένουμε ως επί το πλείστον τις ίδιες οθόνες και από τις δύο συσκευές — πάνελ OLED κατασκευασμένα από τη Samsung που έχουν την αποκοπή Dynamic Island στην κορυφή, ρυθμούς ανανέωσης 120 Hz και εξαιρετική μέγιστη φωτεινότητα. Το iPhone 14 Pro Max ήταν ήδη ικανό να φτάσει στα 2.000 nits – φήμες λένε ότι το iPhone 15 Pro Max θα φτάσει τα 2.500 nits. Χρειάζεστε ποτέ τόση φωτεινότητα; Ενδεχομένως όχι, υποθέτουμε ότι η πίεση αυτού του φακέλου γίνεται ειδικά για να δώσει στο iPhone 15 Pro Max περισσότερο χώρο για το κεφάλι με τα χειριστήρια φωτεινότητας και όχι για να ζεσταθεί η οθόνη ανά πάσα στιγμή. Αλλά διαφορετικά, εδώ είναι το βαρετό – αναμένουμε το ίδιο μέγεθος 6,7 ιντσών, με την ίδια ανάλυση 1290×2796 και ρυθμό ανανέωσης ProMotion 120 Hz. Η Apple έχει βρει με τι είναι άνετη και δεν περιμένουμε αλλαγή σε αυτές τις προδιαγραφές.

Απόδοση και Λογισμικό

A17 Bionic… Commando;

Άλλο ένα iPhone, άλλος ένας νέος επεξεργαστής. Εάν ακολουθηθεί η γραμμή διαδοχής, το SoC μέσα στο iPhone 15 Pro Max θα πρέπει να ονομάζεται Apple A17 Bionic. Ποιος ξέρει, ίσως ήρθε η ώρα για ανανέωση και αλλαγή ονόματος — A17 Cyborg; A17 StarDestroyer; Θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τσιπ — και πάλι. Υποτίθεται ότι το A17 θα είναι το πρώτο SoC smartphone στον κόσμο που θα κατασκευαστεί σε μια διαδικασία 3 nm, η οποία είναι γελοία μικρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χωρέσει 4 έως 8 δισεκατομμύρια (με ab) περισσότερα τρανζίστορ σε αυτό και θα εκτελεί 18% περισσότερες λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο από το A16 Bionic μέσα στο iPhone 14 Pro Max. Λάβετε υπόψη ότι οι “λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο” δεν μεταφράζονται σε αύξηση της απόδοσης 1 προς 1, επομένως μέχρι στιγμής – όσο και αν είμαστε ευγνώμονες για τις φήμες και τις διαρροές – αυτό δεν σημαίνει πολλά για εμάς. Υποτίθεται ότι το A17 Bionic έπρεπε να υποστηρίζει / να συνοδεύεται από LPDDR5X RAM. Οι ναυαρχίδες Android του κλάδου έχουν ήδη κάνει την αλλαγή — η νέα τεχνολογία μνήμης είναι περίπου 30% ταχύτερη από την κανονική LPDDR5, οπότε… ήρθε η ώρα. Αλλά όχι, πιο πρόσφατες διαρροές λένε ότι αυτή η αναβάθμιση έχει αναβληθεί για τη σειρά iPhone 16.

Apple iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: αναμενόμενες διαφορές

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το iPhone 14 Pro Max εξακολουθεί να είναι πολύ εύχρηστο, γρήγορο, ομαλό και βασικά μεταξύ των smartphone με τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά. Το τσιπ A16 του πιθανότατα θα συνεχίσει να λειτουργεί μέσα στο μη Pro iPhone 15, επομένως προφανώς δεν πρόκειται να θεωρηθεί ακόμα ξεπερασμένο. Όσον αφορά τις ακατέργαστες διαφορές απόδοσης — θα πρέπει να περιμένουμε για διαρροές αναφοράς ή την πραγματική απελευθέρωση της συσκευής, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε αυτό το κύκλωμα 3 nm. Και λογισμικό; Δεδομένου ότι η Apple ενημερώνει τα παλαιότερα iPhone της εξίσου γρήγορα με τα νεότερα — περιμένετε και οι δύο αυτές συσκευές να έχουν iOS 17 ταυτόχρονα. Με τα ίδια κυρίως χαρακτηριστικά και σίγουρα την ίδια εμφάνιση και συμπεριφορά λογισμικού. Υποτίθεται ότι η Apple έχει σκληρά τους μηχανικούς της να προσπαθήσουν να βρουν διάφορους τρόπους για να κάνουν χρήσιμο το Dynamic Island. Τα οποία είναι καλά νέα εδώ, καθώς τόσο το iPhone 14 Pro Max όσο και το επερχόμενο iPhone 15 Pro Max (θα) έχουν ένα Dynamic Island γύρω από την κάμερα selfie. Εννοούμε, ότι είναι καλά νέα για εμάς, όχι καλά νέα για τους μηχανικούς που κάνουν όλη τη νύχτα για να καταλάβουν τη χρήση αυτής της… σχεδιαστικής απόφασης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Περισκοπική κάμερα επάνω! Στην πραγματικότητα, είναι εσωτερικό… καταλαβαίνετε τι εννοώ

Μερικοί διαρροές ανέφεραν ότι ο κύριος αισθητήρας κάμερας του iPhone 15 Pro Max θα ενημερωνόταν στο μεγάλο σχεδόν 1 ιντσών Sony IMX903 . Ωστόσο, αυτές οι διαρροές διαψεύστηκαν από πιο πρόσφατες αναφορές , δηλώνοντας ότι ο διακόπτης IMX903 έχει αναβληθεί για τη σειρά iPhone 16.

Και αυτό είναι λογικό – τα iPhone μόλις απέκτησαν έναν νέο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης με τη σειρά iPhone 14 Pro Max. Και στην Apple αρέσει να βαδίζει και να κατανέμει όμορφα τις αναβαθμίσεις. Το iPhone 15 Pro Max πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κύριο αισθητήρα 48 MP και δεν περιμένουμε τεράστιες διαφορές στην απόδοση της κύριας κάμερας.

Αυτό που παίρνει το iPhone 15 Pro Max (ίσως, πιθανώς και πιθανό) είναι ένας νέος τηλεφακός με ζουμ περισκοπίου. Υποτίθεται ότι θα μας δώσει “έως” 5x ή 6x οπτικό ζουμ — από την τηλεφακό του iPhone 14 Pro Max ζουμ 3x. Είναι πολύ πιθανό το iPhone 15 Pro Max να έχει πραγματικό μεταβλητό οπτικό ζουμ μεταξύ 3x και 5/6x, όπως έχει το Sony Xperia 1 V (εκεί είναι 3,5x έως 5,2x).

Κάμερα selfie; Υπερευρεία κάμερα; Δεν έχουμε πληροφορίες για αυτά. Ωστόσο, καμία καυτή διαρροή μπορεί να σημαίνει ότι η Apple δεν σχεδιάζει αλλαγές εκεί. Έτσι, μια selfie 12 MP και μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP, όπως πριν.

Ποιότητα ήχου και τεχνολογία αφής

Η τεχνολογία αφής της Apple ήταν κορυφαία στον κλάδο εδώ και χρόνια και ο κινητήρας Taptic στο iPhone 14 Pro Max κάνει κλικ και χτυπάει με εξαιρετική ακρίβεια και φυσικά πολύ ευχάριστα σχόλια, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια. Δεν βλέπουμε αυτό να αλλάζει με το iPhone 15 Pro Max. Όσο για τα ηχεία — το iPhone 14 Pro Max ακούγεται ήδη εξαιρετικό, με δυνατό και πλήρη στερεοφωνικό ήχο. Μπορεί να είναι λίγο σκληρό ή να κροτάρει λίγο στα ψηλά με συγκεκριμένα είδη. Πιστεύουμε ότι η Apple θα πρέπει να επανεξετάσει την καμπύλη EQ για τα ηχεία των iPhone μόνο για μερικές τροποποιήσεις. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί με το iPhone 15 Pro Max.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Τα τσιπ της σειράς A της Apple έχουν την ικανότητα να είναι ισχυρά αλλά και ενεργειακά αποδοτικά. Πραγματικά, εάν βάλετε ένα iPhone σε τεράστια πίεση — gaming 3D max-res, επεξεργασία και εξαγωγή βίντεο ή απλώς δοκιμές ακραίων καταστάσεων συγκριτικής αξιολόγησης — θα φάει αρκετά γρήγορα από την μπαταρία. Ακόμη και τότε, το iPhone 14 Pro Max παρείχε αρκετά αξιοσέβαστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κάτω από μεγάλο φορτίο. Από την άλλη άκρη του φάσματος, τα iPhone είναι εξαιρετικά καλά στη διατήρηση της φόρτισης σε κατάσταση αναμονής, και επίσης δεν εξαντλούνται πολύ για κανονικές εργασίες, όπως η περιήγηση, η συνομιλία και η τροφοδοσία στο YouTube. Και πάλι, το iPhone 14 Pro Max κατέρριψε τα αποτελέσματα, δίνοντάς μας 19 ώρες περιήγησης στο web πριν το απενεργοποιήσουμε. Αναμένουμε πλήρως ότι το iPhone 15 Pro Max θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Αν χειρότερα από αυτό – τότε μόνο ελαφρώς. Ναι, το iPhone 15 Pro Max αναμένεται να έχει ελαφρώς μικρότερο αποτύπωμα, οπότε θα μπορούσε κανείς να υποθέσει “Χα! Μικρότερη μπαταρία, λοιπόν!”. Όμως οι διαρροές λένε ότι θα έχει λίγο πιο χοντρό προφίλ. Έτσι, ίσως αποκτήσουμε μια κυψέλη παρόμοια με αυτή των 4.323 mAh στο iPhone 14 Pro Max. Τι γίνεται με τη φόρτιση; Αμφιβάλλουμε κάπως ότι η Apple θα πηδήξει ξαφνικά στην εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Έτσι, πιθανότατα θα δούμε τις ίδιες προδιαγραφές ενσύρματης φόρτισης 27 W, ασύρματης φόρτισης 15 W (με MagSafe, διαφορετικά – 7,5 W).

Σύγκριση προδιαγραφών

Ας παρουσιάσουμε τις κύριες προδιαγραφές των δύο τεράστιων τηλεφώνων, ώστε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι να περιμένουμε. Εάν θέλετε μια πλήρη σύγκριση προδιαγραφών, μπορείτε πάντα να ανοίξετε την ειδική σελίδα μας για  σύγκριση προδιαγραφών iPhone 15 Pro Max με iPhone 14 Pro Max .

iPhone 15 Pro MaxiPhone 14 Pro Max
Μέγεθος, βάρος6,29 x 3,02 x 0,32 (159,86 x 76,73 x 8,25 mm)* ; άγνωστος6,33 x 3,05 x 0,31 ίντσες (160,7 x 77,6 x 7,85 mm); 8,47 oz (240,0 g)
Οθόνη6,7″ OLED
120 Hz ProMotion
6,7″ OLED
120 Hz ProMotion
ΕπεξεργαστήςA17 Bionic
3 nm
A16 Bionic
4 nm
RAM, αποθήκευση8/128 GB
8/256 GB
8/512 GB
8/1 TB

LPDDR5
8/128 GB
8/256 GB
8/512 GB
8/1 TB

LPDDR5
Κάμερες48 MP κύρια
12 MP ultra
12 MP 5X-6X ζουμ

12 MP μπροστά
48 MP κύρια
12 MP ultra
12 MP 3X ζουμ

12 MP μπροστά
Μπαταρία4323 mAh*4323 mAh*
ΦόρτισηUSB-C
27 W ενσύρματο
MagSafe 15 W
Lightning
27 W ενσύρματο
15 W MagSafe

*Εξαιρετικά κερδοσκοπικό Δεν είναι μεγάλη διαφορά; Λοιπόν… ισοτιμία για την πορεία στον κόσμο του iPhone. Αλλά, ας μην ξεχνάμε – το iPhone 14 Pro Max είναι ακόμα φρέσκο ​​και αιχμής. Πόση βελτίωση μπορεί να φέρει κανείς σε αυτό; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε…

Περίληψη και τελική ετυμηγορία

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε αυτήν τη στιγμή ένα iPhone 14 Pro Max, θα πρέπει να αισθάνεστε αρκετά έτοιμοι – δεν πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση στο iPhone 15 Pro Max θα ήταν υποχρεωτική ή τόσο μεγάλη βελτίωση. Εκτός αν θέλετε πραγματικά, πραγματικά αυτό το οπτικό ζουμ (και είστε και λίγο large πορστοφόλια). Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι θα προτείνουμε το iPhone 14 Pro Max ως ένα «φθηνότερο τηλέφωνο super-premium» μόλις βγει το iPhone 15 Pro Max και κάνει την τιμή του να πέσει λίγο. Αλλά μην μας παρεξηγήσετε – το iPhone 15 Pro Max σίγουρα διαμορφώνεται σε ένα φονικό τηλέφωνο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο iPhone – συγκεκριμένα 12 ή μικρότερο – θα είναι ένα φοβερό άλμα. Αν δεν είχατε ποτέ iPhone, θα ήταν το πιο εντυπωσιακό σημείο εκκίνησης.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα