27 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Xiaomi θα επιβραδύνει τη φόρτιση σε τηλέφωνα με μπαταρίες τρίτων στην Κίνα: Αναφορά

1 min read
Xiaomi to Slow down Charging on Phones with Third Party Batteries in China1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ακολουθώντας τα βήματα της Apple , η Xiaomi φέρεται να σχεδιάζει να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για αντικατάσταση μπαταριών τηλεφώνου τρίτων κατασκευαστών στην Κίνα. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την XDA Developers, ο κινέζος γίγαντας smartphone σχεδιάζει να μειώσει ακόμη και την ταχύτητα φόρτισης των τηλεφώνων με μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών .

Η Xiaomi ενδέχεται να επιβραδύνει τη φόρτιση σε τηλέφωνα με μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία

Η αλλαγή εντοπίστηκε στην έκδοση 5.6 της εφαρμογής Mi Security. Εάν το τηλέφωνο εντοπίσει μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία, θα εμφανίσει μια προειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες ότι η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών. Προσθέτει επίσης ότι μια μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή.

Χαρακτηριστικά η προειδοποίηση αναφέρει:

«Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπαταρία που πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών. Η αντικατάσταση της σε μη εξουσιοδοτημένο διανομέα μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε αυτήν τη συσκευή. Η χρήση μη εξουσιοδοτημένων μπαταριών μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση, υπερθέρμανση και διαρροή, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιά ή άλλους κινδύνους. Σημειώστε ότι χρησιμοποιείτε μη εξουσιοδοτημένες μπαταρίες » .

Ένα αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαιώνει επίσης τα σχέδια της Xiaomi για μείωση της ισχύος φόρτισης για να «προστατεύσει τη συσκευή σας» εάν πραγματοποιήσετε μη εξουσιοδοτημένη επισκευή της μπαταρίας. Δεδομένου ότι η προειδοποίηση δεν αναφέρει ρητά την ταχύτητα φόρτισης, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει περιορισμό της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας. Δείτε την παρακάτω προειδοποίηση, ευγενική προσφορά των προγραμματιστών XDA :

μη εξουσιοδοτημένη προειδοποίηση μπαταρίας xiaomi
Εικόνα: Προγραμματιστές XDA

Σύμφωνα με την έκθεση, η προειδοποίηση αυτή τη στιγμή θα εμφανίζεται μόνο σε επιλεγμένες συσκευές Xiaomi όπως Mi 9, Mi 10 ή Mi 10 Pro στην Κίνα. Δεν είναι σαφές εάν η Xiaomi έχει ήδη εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή στην πατρίδα της. Άλλα τηλέφωνα Xiaomi εκτός Κίνας δεν επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή αυτή τη στιγμή , αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να επεκτείνει την προειδοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα