Η Xiaomi θα επιβραδύνει τη φόρτιση σε τηλέφωνα με μπαταρίες τρίτων στην Κίνα: Αναφορά

Ακολουθώντας τα βήματα της Apple , η Xiaomi φέρεται να σχεδιάζει να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για αντικατάσταση μπαταριών τηλεφώνου τρίτων κατασκευαστών στην Κίνα. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την XDA Developers, ο κινέζος γίγαντας smartphone σχεδιάζει να μειώσει ακόμη και την ταχύτητα φόρτισης των τηλεφώνων με μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών .

Η Xiaomi ενδέχεται να επιβραδύνει τη φόρτιση σε τηλέφωνα με μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία

Η αλλαγή εντοπίστηκε στην έκδοση 5.6 της εφαρμογής Mi Security. Εάν το τηλέφωνο εντοπίσει μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία, θα εμφανίσει μια προειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες ότι η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών. Προσθέτει επίσης ότι μια μη εξουσιοδοτημένη μπαταρία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή.

Χαρακτηριστικά η προειδοποίηση αναφέρει:

«Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπαταρία που πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών. Η αντικατάσταση της σε μη εξουσιοδοτημένο διανομέα μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε αυτήν τη συσκευή. Η χρήση μη εξουσιοδοτημένων μπαταριών μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση, υπερθέρμανση και διαρροή, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιά ή άλλους κινδύνους. Σημειώστε ότι χρησιμοποιείτε μη εξουσιοδοτημένες μπαταρίες » .

Ένα αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαιώνει επίσης τα σχέδια της Xiaomi για μείωση της ισχύος φόρτισης για να «προστατεύσει τη συσκευή σας» εάν πραγματοποιήσετε μη εξουσιοδοτημένη επισκευή της μπαταρίας. Δεδομένου ότι η προειδοποίηση δεν αναφέρει ρητά την ταχύτητα φόρτισης, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει περιορισμό της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας. Δείτε την παρακάτω προειδοποίηση, ευγενική προσφορά των προγραμματιστών XDA :

μη εξουσιοδοτημένη προειδοποίηση μπαταρίας xiaomi
Εικόνα: Προγραμματιστές XDA

Σύμφωνα με την έκθεση, η προειδοποίηση αυτή τη στιγμή θα εμφανίζεται μόνο σε επιλεγμένες συσκευές Xiaomi όπως Mi 9, Mi 10 ή Mi 10 Pro στην Κίνα. Δεν είναι σαφές εάν η Xiaomi έχει ήδη εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή στην πατρίδα της. Άλλα τηλέφωνα Xiaomi εκτός Κίνας δεν επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή αυτή τη στιγμή , αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να επεκτείνει την προειδοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον.

via

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967