25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέος πονοκέφαλος για το WhatsApp αυτήν τη φορά σε ροζ απόχρωση με την ονομασία “WhatsApp Pink”

1 min read
Whatsapp pink virus lets hackers access user accounts feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρόλο που το WhatsApp προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να γίνεται μία ασφαλής εφαρμογή δυστυχώς δεν λείπουν και οι κακοτοπιές από τη δημοφιλή αυτή πλατφόρμα.

Όλα αυτά έρχονται μετά από το τεράστιο “BUG” κοινώς “ψεγάδι” στα Ελληνικά που ανακάλυψαν ερευνητές ασφαλείας το οποίο επιτρέπει σε έναν εισβολέα να απενεργοποιήσει από απόσταση έναν λογαριασμό χρήστη WhatsApp μόνιμα, αυτή τη φορά ο πονοκέφαλος έχει ροζ απόχρωση και ονομάζεται «WhatsApp Pink»

Τι πρέπει να προσέξετε στο “WhatsApp Pink”

Ο ιός, που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή σε ομάδες WhatsApp ως σύνδεσμος APK εφαρμογής για Android κίνητα, φέρεται να επιτρέπει σε έναν εισβολέα να πάρει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της συσκευής σας. Ο σύνδεσμος έχει την ονομασία “WhatsApp Pink” και ισχυρίζεται ότι είναι μια επίσημη “νέα εμφάνιση” για το WhatsApp που μπορεί να μετατρέψει το βαρετό και παλαιομοδίτικο πράσινο συνδυασμό χρωμάτων της εφαρμογής σε ένα ολοκαίνουργιο ροζουλί θέμα.

Εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Rajshekhar Rajaharia, ο οποίος κοινοποίησε κάποιες εικόνες μαζί με μια προειδοποίηση στο Twitter το περασμένο Σάββατο. Μπορείτε να δείτε το tweet που επισυνάπτεται ακριβώς παρακάτω.

Βέβαια αν προσέξετε καλά θα δείτε ότι το WhatsApp είναι γραμμένο Watsapp, τελείως ότι νά ‘ναι, κάτι δηλαδή σαν τα ρολόγια τα SFIKO αντί για SEIKO αν θυμάστε οι παλαιότεροι, που τα πουλούσαν πλανόδιοι επιτήδειοι εκεί που έπινες αμέριμνα τον καφέ σου ή περπατούσες στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να την πατήσει κανείς και να κατεβάσει και να εγκαταστήσει μία τέτοια εφαρμογή στο κινητό του αφού, δυστυχώς, πολλοί ανυποψίαστοι χρήστες έχουν πέσει στην παγίδα.

Γι αυτό λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας, εάν λάβετε έναν παρόμοιο σύνδεσμο για να κατεβάσετε μία εφαρμογή με το όνομα WhatsApp Pink, ας πούμε από τον φίλο ή την φίλη σας, μην τυχών κάνετε το λάθος και την ανοίξετε και την εγκαταστήσετε διότι μετά δύσκολα τα πράγματα.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα