23 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Silverline Shape Defense: Ασφάλεια εφαρμογών, ενάντια σε fake app traffic

1 min read
YQZ06pdA scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η F5, προκειμένου να βοηθήσει τους οργανισμούς να καταπολεμήσουν τη συνεχώς αυξανόμενη διακίνηση ψεύτικης κυκλοφορίας, ανακοίνωσε τη λύση Silverline Shape Defense solution.

Τα ψευδή στοιχεία που αφορούν στην επισκεψιμότητα των εφαρμογών (fake traffic) προέρχονται κατά 90% από bots, ώστε να υπάρχει υψηλό traffic και κάθε προσπάθεια υποκλοπής δισεκατομμυρίων credentials γίνεται από διαπιστευμένες πηγές. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία, ως διαπιστευτήρια για είσοδο σε λογαριασμούς, για απόσπαση δεδομένων για επιθέσεις ή άλλες κακόβουλες συναλλαγές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια εφαρμογών πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους, αλλά από την άλλη, πολλές εταιρείες δεν γνωρίζουν όλα όσα πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια που επιθυμούν. Έτσι οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε επιθέσεις από bots.

Η Silverline Shape Defense, είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία η οποία χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τηλεμετρία και συλλογή σημάτων, σε συνδυασμό με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη  και μηχανική μάθηση, για να προσδιορίσει με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο εάν ένα αίτημα προέρχεται από άνθρωπο ή από κάποιο μηχανικό bot. 

Το Silverline Shape Defense αξιοποιεί τη δύναμη ολόκληρου του δικτύου Shape, το οποίο, κάθε 24 ώρες, αποκλείει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια κακόβουλες προσπάθειες σύνδεσης και άλλες συναλλαγές, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διατηρούνται ασφαλείς, περισσότερες από 200 εκατομμύρια νόμιμες συναλλαγές.

Επιπλέον ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων ασφαλείας όπως το Silverline DDoS Protection, το Silverline Web Application Firewall και το Silverline Threat Intelligence. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Silverline Shape Defense είναι ότι είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε 30 λεπτά, χωρίς προηγμένη εξειδίκευση από το χρήστη στην ασφάλεια εφαρμογών. Μπορεί να προστατεύσει τόσο διαδικτυακές όσο και mobile εφαρμογές, καθώς και HTTP APIs. Συγκεκριμένα, το mobile SDK της Shape, εμφανίζεται σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια συσκευές iOS και Android παγκοσμίως.

Διαθέτοντας ένα ενσωματωμένο portal, το Silverline Shape Defense παρέχει μια μοναδική προβολή για όλες τις υπηρεσίες Silverline, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης proxy και routing, ορατότητα σε λεπτομέρειες απειλών, αναλυτικά στοιχεία επίθεσης και ενέργειες που πραγματοποιούνται από ειδικούς του F5 Security Operations Center (SOC). Επιπλέον, η λύση επωφελείται από ένα παγκόσμιο αποτύπωμα ασφαλείας εφαρμογών, με τοπικά σημεία «F5 Silverline Managed Services» σε περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά όλες τις λύσεις Shape, ο στόχος είναι η μηδενική καθυστέρηση, επομένως εξαλείφονται οι τυπικές λειτουργικές καθυστερήσεις όπως η CAPTCHA και ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication).

Το Silverline Shape Defense, αποτελεί μέρος του πιο ολοκληρωμένου portfolio αμυντικών λύσεων της βιομηχανίας και βοηθά να είσαστε 10 ή και παραπάνω βήματα μπροστά από τους κακόβουλους. Όλα βασίζονται στην ορατότητα που πρέπει να έχουν οι οργανισμοί, αλλά και στον εντοπισμό και τα αποτελέσματα μείωσης που χρειάζονται για να ελαχιστοποιήσουν την απάτη και ταυτόχρονα να μειώσουν τη φιλοξενία, το bandwidth και τα κόστη του cloud.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του Silverline είναι ότι δίνει στους πελάτες της F5, 24ωρη πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης παγκοσμίως. Ενώ το Silverline έχει σχεδιαστεί για απρόσκοπτη ανάπτυξη και υποστήριξη, οι ειδικοί του Security Operations Center είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα για την προστασία των εφαρμογών σας από κακόβουλες επιθέσεις.

Το Silverline Shape Defense αποδεικνύει ήδη το μετασχηματιστικό του ρόλο για επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, που οδηγείται εν μέρει από τη συνεργασία της F5 στην περιοχή με βασικούς συνεργάτες όπως ο παγκόσμιος διανομέας τεχνολογίας Westcon-Comstor.

«Οι συμπληρωματικές υπηρεσίες μας βοηθούν τους συνεργάτες μας να κλιμακώσουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, να μειώσουν το κόστος σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του έργου, από την εκπαίδευση, την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι και τις υπηρεσίες υποστήριξης»  αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, F5 Business Development Manager of Westcon-Comstor στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Η Westcon είναι επίσης εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτικός συνεργάτης της F5. Έτσι διασφαλίζουμε την ψηφιακή και την φυσική παροχή, υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και πραγματικής εμπειρίας. Με τη χρήση αναγνωρισμένου από τον προμηθευτή λογισμικού, εξειδικευμένων εκπαιδευτών, συναρπαστικών ψηφιακών εργαστηρίων καθώς και εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, μοιραζόμαστε τις δεξιότητες και εμπειρίες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη υλοποίηση έργων από την πλευρά των μεταπωλητών μας και την προώθηση της υιοθέτησης και της μεγιστοποίησης της απόδοσης της ΙΤ επένδυσης όταν πρόκειται για τους πελάτες της F5».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Silverline Shape Defense, και για να κάνετε μια δωρεάν δοκιμή μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα εδώ. 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα