17 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το γλυκούλικο ρομποτάκι ο Reachy μπορεί να ελεγχθεί μέσω VR ακουστικών! [CES 2021]

1 min read
reachy robot | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη αλλά ο Reachy λέει πολλά

Στη περσινή CES 2020 η Γαλλική startup Pollen Robotics έκανε το ντεμπούτο της με το πολύ γλυκό και χαριτωμένο ρομπότ της στον Reachy, ένα ανθρωποειδές ρομπότ ανοιχτού κώδικα (τουλάχιστον από τη μέση και πάνω) ικανό να εκτελεί μια μεγάλη ποικιλία εργασιών – ακόμα και παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Φέτος όμως ο Reachy επέστρεψε και πιο ικανός από ποτέ. Αντί οι χρήστες να προγραμματίζουν τις κινήσεις του Reachy, τώρα μπορούν να ελέγχουν απευθείας το ρομπότ φορώντας απλά μέσω ακουστικών VR.

Δείτε το βίντεο παρακάτω που είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Μόλις η συσκευή συνδεθεί με το Reachy, ο χρήστης μπορεί να δει τι βλέπει το ρομπότ μέσω των μπροστινών καμερών του και να ελέγξει τα χέρια του ρομπότ μέσω ελεγκτών VR για να παίξει, όπως μία τρίλιζα στο σαλόνι της CES.

Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσει γρήγορα το Reachy για ευαίσθητες εργασίες που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει αναβαθμίσει τις κάμερες και τον επεξεργαστή του Reachy από πέρυσι και φυσικά όλα αυτά με το αζημίωτο αφού η τιμή του Reachy αγγίζει τα $ 17.000.

homepage feature1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εμ τόσες βελτιώσεις έχουν και το ανάλογο κόστος!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα