28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

AMD: Ξεπέρασε την Intel στις πωλήσεις στα desktop CPUs

1 min read
intel amd1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πριν από μερικά χρόνια εάν έλεγες ότι η AMD θα μπορούσε να προσπεράσει την Intel, μάλλον θα σε κοιτούσαν με… μισό μάτι!

΄Όμως κόντρα σε όλους και όλα, όπως όλα δείχνουν η εταιρεία με έδρα την California είχε… σχέδιο!

Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια η πραγματικά τεράστια απήχηση των Ryzen CPUs, έχει οδηγήσει την AMD σε τεράστια κερδοφορία. Το γεγονός άλλωστε ότι οι επεξεργαστές της έχουν πλέον συνδεθεί με τον όρο: value for money, αν μη τι άλλο προσφέρει ένα πραγματικά τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σχέση με τις προτάσεις την Intel.

Αν και δεν έχουμε επίσημα στοιχεία στα χέρια μας, παρόλα αυτά η εταιρεία PassMark, η οποία ασχολείται με την δημιουργία Benchmarking software έχει καταγράψει μέσω των εργαλείων της, μια αλματώδη ανάπτυξη για την AMD το τελευταίο χρονικό διάστημα.

amd ryzen logo.jpg | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν και το χάσμα που χώριζε τους κολοσσούς των νέων τεχνολογιών ήταν χαοτικό, παρόλα αυτά χρόνο με το χρόνο η AMD ροκάνιζε τη διαφορά. Έτσι λοιπόν τα στοιχεία της PassMark συνηγορούν ότι πλέον στο κόσμο των desktop CPUs, η AMD βρίσκεται πλέον στην κορυφή. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η Intel έχει χάσει… το τρένο, καθώς εξακολουθεί να είναι νούμερο 1, στους επεξεργαστές για laptops και στους servers (που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν τεράστιες αγορές).

Φυσικά, από τη στιγμή που και η Apple μπαίνει στο παιχνίδι πιο ενεργά με την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό των δικών της «homemade» CPUs (Μ1 chipset), αυτό μας λέει ότι η Intel θα πρέπει να κάνει πολλές προσπάθειες από εδώ και στο εξής για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

πηγή

Δείτε επίσης

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα