15 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Counterpoint: Η MediaTek έγινε ο πρώτος κατασκευαστής SoC για Smartphone στον κόσμο

1 min read
wp 16067270880201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όπως ανέφερε σήμερα η Counterpoint , η MediaTek έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής SoC για smartphone στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2020 και ενδεικτικά αναφέρει ότι η MediaTek κατέχει αυτήν τη στιγμή το 31% της αγοράς. Καταλυτικό παράγοντα έπαιξαν οι ισχυροί επεξεργαστές σε χαμηλές τιμές στο εύρος τιμών των 100-250 δολαρίων και η ανάπτυξη σε βασικές περιοχές όπως η Κίνα και η Ινδία οι οποίες έχουν βοηθήσει τον κατασκευαστή να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής chipset smartphone.

Στην αντίπερα όχθη, η Qualcomm είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset 5G για το τρίτο τρίμηνο του 2020. Μεταξύ των 5G smartphone που πωλούνται παγκοσμίως, το 39% χρησιμοποιούν επεξεργαστή της Qualcomm. Το τρίτο τρίμηνο του 2020, η ζήτηση για smartphone 5G διπλασιάστηκε. Και το 17% όλων των smartphone που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν 5G τηλέφωνα. Από όλα τα smartphone που αποστέλλονται το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το ένα τρίτο αναμένεται να υποστηρίξει το 5G.

Counterpoint Global Smartphone Chipset Market Share Q3 2020 vs Q3 20191 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η απαγόρευση της Huawei από τις ΗΠΑ ωφέλησε εμμέσως τη MediaTek αφού η Xiaomi αύξησε κατακόρυφα τις πωλήσεις της και σε συνδυασμό του ότι σχεδόν ένα σημαντικός αριθμός κινητών της Xiaomi χρησιμοποιεί SoC της MediaTek τότε θα λέγαμε ότι ήταν ότι έπρεπε για τη MediaTek.

MediaTek εναντίον Qualcomm: Battle of Two Chip Maker

Όταν μιλάμε για τις στρατηγικές ανάπτυξης της Qualcomm και της MediaTek, ο ερευνητής Ankit Malhotra είπε: «Η Qualcomm και η MediaTek έχουν ανακατέψει τα χαρτοφυλάκια τους και η εστίαση των καταναλωτών έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο εδώ. Πέρυσι, η MediaTek ξεκίνησε μια νέα σειρά G βασισμένη σε παιχνίδια, ενώ τα chipset Dimensity βοήθησαν να φέρουν το 5G σε προσιτές κατηγορίες. Η φθηνότερη συσκευή 5G στον κόσμο, το Realme V3, τροφοδοτείται από το MediaTek. “

Counterpoint Smartphone Chipset Vendor Share by Region Q3 2020 vs Q3 2019 1536x8741 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα