Το πρώτο tablet βασισμένο στο Pad OS (HarmonyOS) θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Huawei P50

Η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την έκδοση beta του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS για smartphone τον Δεκέμβριο και θα ονομάζεται Huawei Pad OS για tablet έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να ετοιμάσουν εφαρμογές για το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η Huawei εργάζεται σε ένα νέο tablet που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει παράλληλα με τη σειρά Huawei P50 το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το οποίο αναμένεται να έχει προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS που στην έκδοση για ταμπλετ θα έχει την ονομασία Pad OS.

Επίσης αναφέρεται ότι θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED 12,9 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, bezel-less και λεπτό μεταλλικό σώμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, το tablet, πιθανώς το Huawei MatePad Pro, θα τροφοδοτείται από το chipset Kirin 9000.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει ακριβώς η σειρά Huawei P50, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στα τέλη Μαρτίου 2021.

Σε μια διάσκεψη προγραμματιστών τον Σεπτέμβριο, η Huawei παρουσίασε το HarmonyOS 2.0. Σύμφωνα με το σχέδιο, αυτό το λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει smartwatch και συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου στο εγγύς μέλλον και αργότερα θα εμφανίζεται σε smartphone.

Huawei MatePad Pro 5G

[n]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967