26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsApp

1 min read
facebook logo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram και το WhatsApp, αφού η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε αθέμιτο ανταγωνισμό και αντιμονοπωλιακές τακτικές για να κυριαρχήσει στην αγορά και να επιβάλει τους δικούς της όρους αλλά και να ανατρέψει τους ανταγωνιστές της.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) υπέβαλε αγωγή εναντίον του Μένλο Παρκ και ακολούθησαν και άλλες 46 πολιτείες μεταξύ τους η Ουάσιγκτον και το Γκουάμ.

Το Facebook μήνυσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για μονοπώλιο, ενδέχεται να πουλήσει Instagram και WhatsAp

Οι αγωγές αναφέρουν ότι το Facebook «χρησιμοποίησε τη μονοπωλιακή του δύναμη για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό εις βάρος των καθημερινών χρηστών». Ο Letitia James, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, δήλωσε «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκλείσουμε αυτήν την επιθετική εξαγορά εταιρειών» και ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά.

Προκειμένου το Facebook να σπάσει το μονοπώλιό του, ίσως χρειαστεί να χωρίσει τους δρόμους με τα δύο πιο πολύτιμα υπάρχοντά του – την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που προσανατολίζεται στη φωτογραφία φυσικά το Isntagram αλλά και την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. Το πρώτο αγοράστηκε το 2012 έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το δεύτερο ακολούθησε το 2014 για την τιμή των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Facebook μήνυσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για μονοπώλιο, ενδέχεται να πουλήσει Instagram και WhatsAp

Από τη μεριά του το Facebook απάντησε, αποκαλώντας τις κυβερνητικές ενέργειες «ρεβιζιονιστική ιστορία» που τιμωρεί τις επιτυχημένες επιχειρήσεις και ανέφερε ότι σαφώς και δίνεται η επιλογή στους χρήστες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν να μεταβούν σε άλλο προϊόν ή υπηρεσία.

Βέβαια αν το καλοσκεφτείτε κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο απλό αφού δεν υπάρχει πραγματικά μια εναλλακτική λύση για το Instagram, ούτε καμία υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο όσο το WhatsApp και να μην μιλήσουμε και για το Facebook.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα