Οι χρήστες του Pixel 5 αναφέρουν ζητήματα όταν το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο στο Pixel Stand

Ορισμένοι χρήστες του Pixel 5 αναφέρουν ένα παράξενο ζήτημα που προφανώς επηρεάζει τη συσκευή όταν τοποθετείται στο Pixel Stand.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στη σελίδα υποστήριξης Pixel και στο Reddit, όταν το Pixel 5 τοποθετείται στη βάση Pixel για φόρτιση, η οθόνη ανάβει μερικές φορές – φαινομενικά σε πλήρη φωτεινότητα – ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “απενεργοποίηση οθόνης όταν σκοτεινιάζει”.

Οι αναφορές φαίνεται να υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος, ο οποίος ενδέχεται να μην εντοπίζει σκοτεινό δωμάτιο τη νύχτα. Σύμφωνα με έναν κάτοχο του Pixel 5 τον Hornsby μόλις η οθόνη ενεργοποιηθεί ξανά αυτόματα, απενεργοποιείται μόνο όταν ένα δάχτυλο τοποθετείται απευθείας πάνω από την μπροστινή περιοχή της κάμερας / αισθητήρα εγγύτητας.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο ίδιο νήμα, ο Hornsby ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι το πρόβλημα παραμένει ακόμη και μετά την επανεκκίνηση της συσκευής, παρόλο που φαίνεται να υπάρχει επί του παρόντος λύση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση της οθόνης σε γκρίζα κλίμακα, η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Μην ενοχλείτε» και η διατήρηση της οθόνης σκοτεινή μετά τις 21:00 φαίνεται να λύνει το πρόβλημα. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι μια πλήρης επιδιόρθωση, αλλά μια προσωρινή λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο το Pixel 5, ενώ οι παλαιότερες συσκευές Pixel λέγεται ότι λειτουργούν καλά με το Pixel Stand. Ενώ η Google δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει το ζήτημα επίσημα, πιθανότατα το γνωρίζει ήδη, δεδομένου ότι τα αρχικά παράπονα άρχισαν να εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν πρόκειται για σοβαρό ελάττωμα υλικού με τον αισθητήρα εγγύτητας κάτω από την οθόνη στο Pixel 5 ή σχετικά μικρό σφάλμα λογισμικού που μπορεί να διορθωθεί με μελλοντική ενημέρωση.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947