12 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κρυφό Windows XP θέμα, έκανε το λειτουργικό να μοιάζει με Mac

1 min read
windows xp theme aqua apple 1.jpg.a8ad2585132bf05412e101b0fbb4e0bc1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft είχε δημιουργήσει theme για τα Windows XP ώστε αυτά να έχουν παρόμοιο περιβάλλον χρήσης με το Aqua theme των Mac.

Τα Windows XP είχαν διάφορα προεγκατεστημένα θέματα, ώστε ο χρήστης να αλλάζει τα χρώματα του περιβάλλοντος χρήσης κατά βούληση. Ανάμεσα στα θέματα, υπήρχε και ένα κρυφό, το οποίο το είχε δημιουργήσει η Microsoft ώστε το λειτουργικό σύστημα να είναι παρόμοιο με αυτό των Mac. Πρόσφατη διαρροή του πηγαίου κώδικα αποκάλυψε πολλά πράγματα αναφορικά με την ανάπτυξη των Windows, ανάμεσα σε αυτά και κάποια ακυκλοφόρητα θέματα που έφτιαξε η εταιρία το 2000.

Ένα από αυτά τα θέματα ονομάζεται Candy και περιλαμβάνει χρώματα και σχέδια ώστε το λειτουργικό σύστημα να μοιάζει με το Aqua περιβάλλον της Apple, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο Macworld το 2000. Αν και το θέμα δεν είναι ολοκληρωμένο, η Έναρξη των Windows XP καθώς και διάφορα άλλα κουμπιά και στοιχεία UI ξεκάθαρα έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με το Aqua.

windows-xp-theme-aqua-apple-2.jpg.7daefecee4a6c57c8487074a022dfcc1.jpg

Η Microsoft δεν κυκλοφόρησε ποτέ το δικό της θέμα «Aqua» και όπως έχει γίνει κατανοητό, αυτό δημιουργήθηκε κατά τον πρώτο καιρό ανάπτυξης του πηγαίου κώδικά. Οι προγραμματιστές των Windows φαίνεται να χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο θέμα ως βάση για όλα τα υπόλοιπα. Το ίδιο το θέμα έχει την περιγραφή «Whistler skin with eye candy» ενώ επισημαίνεται ως «μόνο για εσωτερική χρήση». Κι αν αναρωτιέται κανείς τι σημαίνει το Whistler, αυτή ήταν η κωδική ονομασία των Windows XP.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Microsoft για την τελική έκδοση των Windows XP χρησιμοποίησε το Luna theme, το οποίο αρκετοί το παρομοίαζαν με την Fisher Price όταν αυτό κυκλοφόρησε το 2001. Η δυνατότητα αλλαγής θεμάτων για τα Windows XP ήταν μια σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, επιτρέποντας τόσο third-party themes αλλά και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης του περιβάλλοντος χρήσης.

Η Microsoft ανέπτυξε τα Windows XP σε μια εποχή που υπήρχε έντονος ανταγωνισμός με την Apple για τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια του 90 αλλά και αργότερα μετά το 2000, τα Windows είχαν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το Mac OS, το οποίο αργότερα έγινε γνωστό ως OS X. Και η Apple όμως έχει δανειστεί ορισμένες δυνατότητες των Windows, όπως τον τρόπο εμφάνισης των παραθύρων, την πλοήγηση σε αρχεία και φακέλους αλλά και τους διάφορους πίνακες ελέγχου.

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα