26 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Mπαταρία με τεχνολογία “Nano-Diamond” μπορεί να διαρκέσει έως και 28.000 χρόνια

1 min read
NDB battery lasts 28000 years feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με αρκετούς ερευνητές και επιστήμονες να εργάζονται σε διάφορα είδη τεχνολογίας μπαταριών, έχουμε δει μερικές μπαταρίες αρκετά μεγάλης διάρκειας για ηλεκτρικά οχήματα ακόμη και για smartphones . Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διαρκούν αυτές οι μπαταρίες, εν τέλει κάποτε χάνουν την ισχύ τους.

Τώρα όμως μία εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ή NDB δηλώνει ότι αναπτύσσει ένα νέο τύπο μπαταρίας που καταναλώνει ραδιενεργά απόβλητα και μπορεί με μία φόρτιση να έχει διάρκεια ζωής έως και χιλιάδες χρόνια, και για την ακρίβεια έως και 28.000 χρόνια!

Οι μπαταρίες με τεχνολογία “nano-diaomnd” της NDB είναι ένας νέος τύπος μπαταριών που χρησιμοποιούν πυρηνικά απόβλητα ως κύρια πηγή ενέργειας. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές οι νέες μπαταρίες χρησιμεύουν ως μικρές γεννήτριες που μπορούν να πάρουν ραδιενεργά απόβλητα από πυρηνικούς σταθμούς και να τα μετατρέψουν σε ηλεκτρική ενέργεια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μια μπαταρία που καταναλώνει πυρηνικά απόβλητα

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία χρησιμοποίησε εναπομείναντα ραδιενεργό γραφίτη για να δημιουργήσει διαφορετικά είδη μπαταριών με διαφορετικά επίπεδα άνθρακα (αυτά τα κατάλοιπα ραδιενεργού γραφίτη είναι αρκετά επιβλαβή εάν αφεθούν ελεύθερα χωρίς κάποια επεξεργασία) και στη συνέχεια, ανέπτυξε μία πολυεπίπεδη δομή ώστε να μετατρέψει τις μπαταρίες σε γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος!

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι η μπαταρία μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος, ακόμα και AA ή AAA.

Τώρα, εάν σκέφτεστε τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω σας όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη νέα μπαταρία, τότε μην ανησυχείτε, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτές οι μπαταρίες εκπέμπουν ακτινοβολία η οποία είναι μικρότερη από τη φυσική ακτινοβολία του ανθρώπινου σώματος.

Η εταιρεία δηλώνει επίσης ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να αναβαθμιστεί για να δημιουργήσει αυτές τις ειδικές μπαταρίες για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα (EV). Γενικά, εταιρείες όπως η Tesla αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους για έως και οκτώ χρόνια ή για 100.000 μίλια, ωστόσο, η NDB ισχυρίζεται μπορεί να παράγει μπαταρίες που θα τροφοδοτούν ένα EV για περίπου 90 χρόνια . Εκτός από τα αυτοκίνητα, αυτές οι μπαταρίες μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για ιατρικές συσκευές όπως βηματοδότες.

Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζουμε πότε αυτές οι μπαταρίες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά παρ ‘όλα αυτά, πρόκειται για μία πολύ σημαντική τεχνολογία που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τομέα της ενέργειας!

Μπορείτε να το δείτε και παρακάτω ένα βίντεο από την NDB που επεξηγεί πως ακριβώς δουλεύει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

https://youtu.be/ksMXbhftBbM

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα