28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κινεζικές τεχνολογίες παρακολούθησης επικρατούν παγκοσμίως

1 min read
camera 1124585 19201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ένα αυξανόμενο μερίδιο χωρών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα κινεζικές τεχνολογίες παρακολούθησης AI, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σύμφωνα με μια έκθεση του Carnegie Endowment for International Peace.  την οποία δημοσιεύει η Statista.

Πολλές χώρες συνδυάζουν μάλιστα τις κινεζικές τεχνολογίες με τεχνολογίες παρακολούθησης από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Κίνα, αλλά και η Ινδία, η Αυστραλία, η Βραζιλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πολλές χώρες στη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή βασίζονται μόνο στην κινεζική τεχνολογία μετά τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία “Belt and Road”, όπως και η Ιαπωνία, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες.

Η Κίνα δεν είναι μόνο ένας εξέχων χρήστης της παρακολούθησης και της αναγνώρισης προσώπου με τεχνολογία AI, αλλά και μεγάλος παραγωγός και εξαγωγέας της τεχνολογίας. Η χώρα υλοποιεί ευρεία παρακολούθηση και τεχνητή νοημοσύνη και το αμφιλεγόμενο Social Credit Score το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο μια και υπάρχει υποψία ότι καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

China Surveilance1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Μια άλλη ανησυχία για τους εισαγωγείς και χρήστες της κινεζικής τεχνολογίας παρακολούθησης είναι η πιθανή εξάρτηση των εταιρειών αυτών από την κινεζική κυβέρνηση για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση της τελευταίας σε κρίσιμα δεδομένα τρίτων.

Σύμφωνα με την έκθεση η Huawei – μια εταιρεία που έχει απαγορευτεί από πολλές χώρες λόγω παρόμοιων φόβων σε σχέση με την τεχνολογία 5G – παρέχει επίσης τεχνολογία παρακολούθησης AI σε 50 χώρες στον κόσμο.
Οι αμερικανικές εταιρείες IBM, Palantir και Cisco προμήθευαν έντεκα, εννέα και έξι χώρες, αντίστοιχα.

Παρά την κριτική για την παραβίαση των δημοσίων ελευθεριών, οι φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία μια και το 51% χρησιμοποιεί ήδη κάποιο είδος παρακολούθησης AI σε αντίθεση με το 37% των πιο κλειστών – αυταρχικών κρατών, το 41% αυταρχικών κρατών που επιτρέπουν εκλογές  και το 41%  των μη φιλελεύθερων δημοκρατιών.

πηγή: StartUpper.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα