22 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

End-to-end κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις προσφέρει πλέον το Telegram

1 min read
1 wFihz619ZQpIBjGXKasHkQ.jpeg.938968f2941b609b2d12dacf20ce6c141 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μία άκρως ενδιαφέρουσα λειτουργία επικοινωνίας προσφέρει -έστω και σε δοκιμαστική φάση- το Telegram, βάζοντας τα γυαλιά στα υπόλοιπα messaging app στο iOS.

Το Telegram ανήκει στην κατηγορία των instant messaging app, πλην όμως έχει επιλέξει να επενδύσει στην ασφάλεια των συνομιλιών των χρηστών του. Έτσι λοιπόν, η ανακοίνωση υποστήριξης διατερματικής (end-to-end) κρυπτογράφησης βιντεοκλήσεων στο iOS -ακριβώς όπως ισχύει δηλαδή με τις απλές κλήσεις φωνής και τα γραπτά μηνύματα- έρχεται μάλλον φυσιολογικά.

telegram.jpg

Η εν λόγω υπηρεσία βρίσκεται βέβαια σε δοκιμαστική φάση (alpha) όμως ακόμα κι έτσι είναι πλήρως λειτουργική, προσφέροντας μεταξύ άλλων δυνατότητα για μετάβαση από ασφαλή βιντεοκλήση σε ασφαλή κλήση φωνής και τούμπαλιν, καθώς επίσης και για χρήση PiP (picture-in-picture) έτσι ώστε ο χρήστης να συνομιλεί και με άλλα άτομα ταυτόχρονα μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Το Telegram είχε ανακοινώσει ότι στις προθέσεις του για φέτος βρίσκεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών βιντεοκλήσεων, επιδιώκοντας να ανταγωνιστεί πλέον τους μεγάλους παίκτες της αγοράς. Το Telegram διατίθεται για iOS, Android (υπάρχουν και desktop εκδόσεις για Windows και Google Chrome/Chrome OS όμως αυτές δεν υποστηρίζουν κρυπτογραφημένες συνομιλίες).

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα