Έρχεται ο Dimensity 2000 το νέο θηρίο 5G SoC

Εκτός από την Huawei και τη Samsung που έχουν τα δικά τους ανεξάρτητα χυτήρια chipset, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων βασίζονται κυρίως στην Qualcomm και στη MediaTek για τα chip τους. 

Πριν από την εποχή του 5G, η MediaTek αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες, όμως από τότε που το 5G άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα βλέπουμε ότι ο ταϊβανός κατασκευαστής έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι.

Ήδη από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, μερικά από τα νέα smartphone συσκευάζουν ένα MediaTek SoC όπως τα OPPO A92s, iQOO Z1, Huawei Enjoy 20 Pro, ZTE AXON 11 SE, Redmi 10X series και πολλά άλλα.Αλλα και η πλειονότητα των μοντέλων είναι εξοπλισμένα με SoC Dimensity series 5G.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες αναφορές, η MediaTek θα λανσάρει μια νέα γενιά 5G SoC κάτω από τη σειρά Dimensity. Ο εμβληματικός επεξεργαστής αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα ονομάζεται Dimensity 2000, λαμβάνοντας υπόψη τη σειρά Dimensity 1000. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική κατασκευής θα είναι στα 5nm, σε αντίθεση με τη σειρά Dimensity 1000 που είναι στα 7nm ενώ θα υπάρξει επίσης σημαντική βελτίωση της απόδοσής του.

Προς το παρόν, η MediaTek λανσάρει διαδοχικά τους Dimensity 1000, Dimensity 800 και 700 επεξεργαστές, κατέχοντας βασική θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων 5G μεσαίου έως υψηλού επιπέδου. Μόλις λίγες μέρες πριν, ανακοινώθηκε το chipset Dimensity 720. Επιπλέον, η εταιρεία φημολογείται ότι εργάζεται στη σειρά Dimensity 600, καθώς και μια σειρά Dimensity 400 με στόχο φθηνά τηλέφωνα 5G.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967