Προσοχή στα ψεύτικα site που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν

Στη νέα εποχή του κοροναϊού, οι online αγορές έχουν δει τεράστια αύξηση, όμως παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι κίνδυνοι αφού το είχαμε πει ότι “κοροναϊός και οι hackers τρίβουν τα χέρια τους

Έχουν αρχίσει λοιπόν να εμφανίζονται διαφημίσεις από ψεύτικα site κλώνους των δημοφιλών online eshops Flipkart και Amazon σε διάφορα κοινωνικά μέσα.

Δείτε παρακάτω μία διαφήμιση στο Facebook Ινδίας.

Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης, η διαφήμιση ελπίζει να ξεγελάσει τους χρήστες αφού θα μπορούσαν πραγματικά να κερδίσουν ένα iPhone 11 για Rs. 4.999 περίπου 60 ευρώ, και από αυτό μόνο καταλαβαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά αν προσέξετε πιο καλά θα δείτε ότι η διεύθυνση URL κάτω από τη διαφήμιση γράφει “filpkar1.com“.

Είναι πολυ δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς εκ πρώτης όψεως, αφού το τελευταίο σύβολο το “1” δείχνει να μοιάζει αρκετά με το γράμμα “Τ” .

Φυσικά θα σας συμβουλεύαμε να μην μπείτε κάν στον κόπο να επισκεφτείτε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όμως αν σας τρώει η περιέργεια μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα:

Πώς να μείνετε ασφαλείς από τέτοιες απάτες

Τις περισσότερες φορές, θα έχετε προσέξει ότι τέτοια site συχνά σας επισκέπτονται στο email σας και ιδιαίτερα στα εισερχόμενα σας. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε λίγη κοινή λογική.

Πάντα ελέγχετε τον αποστολέα πριν κάνετε λήψη συνημμένων ή κλικ σε συνδέσμους εντός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε προσεκτικά πριν ανοίξετε οτιδήποτε, τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως δείχνουν. Προτιμάτε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνση URL από το να κλικάρετε σε υπερσυνδέσμους.

Εάν ένας ιστότοπος σας φαίνεται τέλειος, ρίξτε μια ματιά στη διεύθυνση URL. Δείτε παρακάτω.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή δεν είναι η διεύθυνση URL του Flipkart.

Επιπλέον, μην δίνετε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία και ποτέ μην προβείτε σε κάποια πληρωμή εάν δεν είστε 100% σίγουροι.

Μείνετε ασφαλείς και καλή περιήγηση!

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967