23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο πυρήνας του Linux δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τους όρους «blacklist» και «slave»

1 min read
Linux 796x4181 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Linus Torvalds, o πρωτεργάτης του Linux, αποφάσισε πλέον ότι οι όροι “blacklist” και “slave” δεν αρμόζουν στην ορολογία της τεκμηρίωσής του κώδικα του πυρήνα του Linux και ότι πρέπει να καταργηθούν.

Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται πλέον οι λέξεις “primary/secondary”, “controller/device”, “requester/responder”, and “main/replica”

Αυτός όμως ο διαχωρισμός δεν απασχόλησε μόνο την κοινότητα του Linux καθώς τον περασμένο μήνα το διάσημο αποθετήριο κώδικα GitHub ανέφερε ότι θα αντικαταστήσει τους “φυλετικά ευαίσθητους όρους”  από την τεκμηρίωσή του.

Τον Μάιο, μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, ξέσπασε μια σειρά διαδηλώσεων στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα έντονα φαινόμενα ρατισμού που παρατηρούνται εναντίον των “έγχρωμων” με κύρια πρωτοβουλία το Black Lives Matter.

Έτσι ως ένδειξη αλληλεγγύης, η τεχνολογική κοινότητα αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτούς τους ευαισθητους όρους αφού και πολλές ομάδες και γλώσσες προγραμματισμού άλλα και σημαντικοί φορείς της τεχνολογίας όπως το Twitter, το Chrome, το Android, το Curl, Go και η Microsoft έχουν επίσης υιοθετήσει εναλλακτική ορολογία.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα