15 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple: Προσοχή! Μην κλείνετε το Macbook αν έχετε κάλυμμα στην κάμερα!

1 min read
macbookcamerabrokendisplay1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple προειδοποιεί τους πελάτες να μην κλείνουν τους φορητούς υπολογιστές τους αν έχουν βάλει κάποιο κάλυμμα πάνω από την κάμερα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στην οθόνη.

Η αμερικανική εταιρία αναφέρει πως η απόσταση μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί χωρίς να συνυπολογίζει κάποιο κάλυμμα που θα δημιουργούσε ένα επιπλέον κενό. Κενό, το οποίο μελλοντικά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα τόσο με την αυτόματη φωτεινότητα αλλά και τη λειτουργία TrueTone.

Εάν κλείσετε το Macbook έχοντας τοποθετήσει κάποιου είδους κάλυμμα στην κάμερα, ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη σας, επειδή η απόσταση μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου έχει σχεδιαστεί για πολύ στενές ανοχές. Η κάλυψη της ενσωματωμένης κάμερας ενδέχεται επίσης να επηρεάσει τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος και να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία της αυτόματης φωτεινότητας αλλά και του TrueTone. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν η κάμερά σας θα είναι ενεργή αλλά και να αποφασίσετε ποιες εφαρμογές θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν, από τις Ρυθμίσεις Συστήματος.

Οι προειδοποιήσεις από την Apple πιθανότατα προέρχονται έπειτα από καταγγελίες χρηστών MacBook Pro που είδαν τις οθόνες τους να σπάνε μετά τη χρήση καλύμματος στην κάμερα, με πολλές αναφορές να υπάρχουν τόσο στο MacRumors όσο και στο Reddit. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τα νέα μοντέλα MacBook Pro 16’’ τα οποία έχουν λεπτότερα πλαίσια.

macbook-pro-rogmi-othonis.jpg.8e5ee99a9dbd736d5633573ffca31e18.jpg

Χρήστης του MacRumors, έβαλε ένα κάλυμμα στην web camera του MacBook Pro 16’’ τον περασμένο Απρίλιο και έπειτα από λίγους μήνες παρατήρησε μία ρωγμή στην οθόνη, κάτω από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα. Ο χρήστης αναφέρει:

Η οθόνη μπορεί να εμφανίσει ρωγμές ασκώντας ακόμη και τις πιο μικρές δυνάμεις. Η οθόνη δεν λειτουργεί οπότε και αναγκαστικά σύνδεσα το Mac σε εξωτερική οθόνη. Χρησιμοποιώ ακριβώς το ίδιο κάλυμμα και σε ένα MacBook Pro του 2011 για αρκετά χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε χρήστες που διαθέτουν το πακέτο υποστήριξης AppleCare + η Apple θα επιδιορθώσει τη ζημιά αφού αυτή θεωρείται τυχαία. Αντιθέτως, στους υπόλοιπους η επιδιόρθωση θα κοστίσει αρκετά χρήματα. Η Apple αναφέρει ότι οι χρήστες που ανησυχούν για την παράνομη πρόσβαση στην κάμερα θα πρέπει να παρακολουθούν την πράσινη ένδειξη όταν αυτή χρησιμοποιείται. Η κάμερα είναι σχεδιασμένη ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση χωρίς να ανάψει αυτή η ένδειξη.

Για όσους παρ’ όλα αυτά θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο κάλυμμα, η Apple συνιστά αυτό να μην είναι παχύτερο από το μέσο χαρτί εκτυπωτή, δηλαδή 0,1mm, και το οποίο δεν αφήνει ίχνη κόλλας.

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα