19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κανείς δεν θα ξεχάσει ξανά παιδί στο αυτοκίνητο: 12χρονη έφτιαξε ειδική συσκευή και βραβεύτηκε!

1 min read
child car | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια 12χρονη έλαβε βραβείο εφευρετικότητας, 20.000 δολαρίων, για την ανάπτυξη συσκευής που έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους γονείς στην περίπτωση που έχουν ξεχάσει το παιδί τους στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλες θερμοκρασίες σε συνεργασία με την εγκατάλειψη παιδιών σε αυτοκίνητα έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Η 12χρονη Lydia Denton βραβεύτηκε και κέρδισε 20.000 δολάρια στον διαγωνισμό CITGO’s Fueling Education Student Challenge, για την ανάπτυξη συσκευής που ανιχνεύει το βάρος στο κάθισμα του αυτοκινήτου και αντιστοίχως ενημερώνει τον γονέα στην περίπτωση που ξεχάσει το παιδί του στο εσωτερικό του οχήματος.

Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο 39 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο, στο οποίο έχουν ξεχαστεί από τους γονείς τους. Το 2019 μάλιστα, ο αριθμός αυτός ανήλθε στις ΗΠΑ σε 52

Το νεαρό κορίτσι είχε τρομοκρατηθεί όταν έμαθε πόσα παιδιά χάνουν τη ζωή τους μέσα σε αυτοκίνητα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται ειδικά το καλοκαίρι και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Ήταν μόλις 10 χρόνων όταν άρχισε να προσπαθεί να βρει μια έξυπνη λύση για την επίλυση του προβλήματος και για την προστασία των παιδιών.

«Έκανα κάποια έρευνα και είδα ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει πολύ και ότι δεν ήταν μονάχα λόγω αμέλειας των γονέων. Αναστατώθηκα και ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω… Αρχικά σκέφτηκα να συγκεντρώσω χρήματα για τις οικογένειες, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα. Έτσι ήθελα να εφεύρω κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει νέους θανάτους» δήλωσε χαρακτηριστικά η 12χρονη. 

Πως λειτουργεί εφεύρεση του νεαρού κοριτσιού;

Αν και τα περισσότερα καινούρια οχήματα διαθέτουν συστήματα ειδοποιήσεων με «έξυπνα καθίσματα», ο στόχος της μικρής ήταν να δημιουργήσει μια προσιτή συσκευή προσβάσιμη σε περισσότερους ανθρώπους και που θα μπορούσε επίσης να μεταφέρεται από το μικρό κάθισμα στο κανονικό κάθισμα του αυτοκινήτου καθώς το παιδί μεγαλώνει. 

Έτσι η συσκευή της 12χρονης ενεργοποιείται ανιχνεύοντας το βάρος του παιδιού στο κάθισμα σε συνεργασία με το όταν η θερμοκρασία ξεπερνά μέσα στο όχημα τους 38,8 βαθμούς Κελσίου. Όταν εντοπίζονται αυτές οι συνθήκες, ένας συναγερμός αποστέλλεται μέσω μηνύματος στο κινητό των γονιών. Εάν οι γονείς δεν ξαναρυθμίσουν τη συσκευή εντός ενός λεπτού, τότε στέλνεται σήμα στην Αστυνομία ώστε να σπεύσει στο σημείο και να απελευθερώσει το παιδί. 

Όπως ισχυρίζεται η νεαρή εφευρέτης, η συσκευή θα βγει στην αγορά και θα κοστίζει περίπου 40 δολάρια. Παράλληλα, τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τη συσκευή.

Η εφεύρεση του κοριτσιού, προτάθηκε το 2019 να ενταχθεί σε σχέδιο νόμου του αμερικανικού Κογκρέσου με τίτλο «Ηot Car Act». Ο νόμος προτείνει τα νέα αυτοκίνητα να είναι εφοδιασμένα με αυτή τη νέα συσκευή-συναγερμό. Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από το Κογκρέσο. 

πηγή: sputniknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα