28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook ζητά από τους χρήστες του να προβλέψουν το μέλλον

1 min read
forecast facebook ios | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Crystal ball and new coronavirus, wish and bless the world to eliminate new coronavirus as soon as possible

0
(0)

Loading

Πότε θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό; Τι θα γίνει με τα σχολεία, θα ανοίξουν κανονικά του χρόνου;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το Facebook θέλει να δώσει απαντήσεις ή τουλάχιστον να κάνει προβλέψεις. Η νέα εφαρμογή iOS της εταιρείας με την ονομασία Forecast, επιτρέπει στους ειδικούς να σχηματίζουν προβλέψεις και, στη συνέχεια, να βλέπουν αν είναι ακριβείς. Μέσα από μία διαδικασία προσκλήσεων οι εμπειρογνώμονες μπορούν να δώσουν μια απάντηση/πρόβλεψη και να εξηγήσουν το σκεπτικό τους. Το κοινό στη συνέχεια μπορεί να ψηφίσει ποιες προβλέψεις πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο δεν είναι σαφές αν αυτή η εφαρμογή προορίζεται ως κάποια μορφή πρακτικής καθοδήγησης.

Η νέα υπηρεσία του Facebook, το Forecast ξεκινάει τη λειτουργία του σήμερα, με ερευνητές υγείας και ακαδημαϊκούς να προβλέπουν τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της πανδημίας του κοροναϊού. Το πρόβλημα ωστόσο εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι ψηφίζουν τις απαντήσεις, καθώς η διαδικασία βάζει τα πάντα σε μια δυαδική επιλογή.

Η πλατφόρμα είναι πολύ πιθανό να πέσει θύμα παραπληροφόρησης αφού οι εικασίες για σοβαρά ζητήματα υγείας θα μπορούσαν να ενισχύσουν μόνο ορισμένες πεποιθήσεις. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τρέχοντες χρήστες μπορούν επίσης να δημοσιεύουν ερωτήσεις και προβλέψεις για οποιοδήποτε θέμα.

Το όλο εγχείρημα μας παραξενεύει λίγο αφού ο σκοπός του δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος. Εάν κάποιος έχει μια ερώτηση σχετικά με ένα σημαντικό θέμα ή συμβάν, μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες από μια αξιόπιστη πηγή και στη συνέχεια να βρει υποστηρικτικά δεδομένα από το Forecast που από ότι φαίνεται ως ένα επίπεδο απλοποιεί αυτή τη διαδικασία.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να ρίξετε μία ματιά στο Forecast.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα