25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple αντιμέτωπη με καταγγελία από την Ε.Ε. για μονοπωλιακές τακτικές στο App Store

1 min read
app store revenue billings 20191 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας, Rakuten, υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού κατά της Apple για μονοπωλιακές τακτικές στο App Store.

Η καταγγελία, υποβλήθηκε από τη θυγατρική της Rakuten, την Kobo μία εταιρεία με e-book η οποία ισχυρίζεται ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας χρεώνει προμήθεια 30% για κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που πωλείται μέσω της εφαρμογής iOS. Η Kobo ανταγωνίζεται άμεσα με την πλατφόρμα ψηφιακών βιβλίων της Apple , Apple Books .

Σύμφωνα με την Kobo, η Apple κάνει κατάχρηση, ως ιδιοκτήτης του App Store, για να ευνοήσει τη δική της πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων έναντι εκείνων των ανταγωνιστών της.

Η Kobo ωστόσο δεν είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο εναντίον του γίγαντα του Cupertino. Τον περασμένο μήνα, η Tile υπέβαλε παρόμοια καταγγελία εναντίον της Apple σε μια επιστολή προς την Ευρωπαία επίτροπο ανταγωνισμού, Margrethe Vestager. Στην καταγγελία της, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η Apple ευνοεί τη δική της εφαρμογή «FindMy» από την δική της εφαρμογή παρακολούθησης Tile παραβιάζοντας τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της περιοχής.

Έχει και συνέχεια, περιμένετε, πριν από αυτό και η Spotify η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming μουσικής, με έδρα τη Σουηδία, είχε καταγγείλει την Apple κατηγορώντας την ότι δεν τηρεί τον υγιή ανταγωνισμό και προωθεί τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία, το Apple Music.

Ενώ η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα, η εταιρεία αρνήθηκε όλους τους προηγούμενους ισχυρισμούς. Αποκάλεσε τους ισχυρισμούς του Tile «εσκεμμένες επιθέσεις» και απέρριψε τις καταγγελίες του Spotify ως «επιβλαβή βήματα προς τα πίσω για τη μουσική βιομηχανία» .

Θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να πει η εταιρεία για τις τελευταίες εξελίξεις.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα