20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android Wallpaper κρασαρει τα κινητά

1 min read
image bricks android1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τις τελευταίες ημέρες μία ταπετσαρία, ναι καλά ακούσατε ένα wallpaper έχει αναστατώσει τους Android χρήστες καθώς κρασάρει τα κινητά δημιουργώντας το φαινόμενο “soft brick”.

Στο “soft brick” ένα smartphone δεν μπορεί να εκκινήσει με επιτυχία και συνεχίζει να κάνει συνεχώς επανεκκίνηση με αποτέλεσμα πολλές φορές να πρέπει να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά ενοχλητικό και παρόλο που η εν λόγω ταπετσαρία έχει αποδειχθεί κυρίως “θανατηφόρα” για Samsung smartphones, μην μπείτε στον πειρασμό να την κατεβάσετε. 

Αν και είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα τι ακριβώς προκαλεί αυτήν τη συμπεριφορά, υπάρχουν ορισμένες θεωρίες που αναφέρουν ότι προφανώς αυτό οφείλεται στην χρωματική γκάμα που έχει η εικόνα ,τη λεγόμενη RGB, ενώ τα περισσότερα Android smartphones υποστηρίζουν την sRGB αλλά και ότι η εικόνα έχει μεγαλύτερο χρωματικό χώρο από τις κανονικές σας καθημερινές εικόνες και όλα αυτά οδηγούν στο κρασάρισμα του κινητού σας.

Χρήστες Android, αυτή είναι μία εικόνα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ως ταπετσαρία

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να την τροποποιήσουν και να αντικαταστήσουν το χρωματικό προφίλ της, αν είστε εξοικειωμένοι με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, είστε ελεύθεροι να το κάνετε, ωστόσο το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εικόνα ως ταπετσαρία αλλιώς θα έχετε προβλήματα και μπορεί να σας τρώει η περιέργεια για να δείτε τι μπορεί να γίνει, αλλά μη λέτε μετά ότι εμείς δεν σας τα λέγαμε.

Εξάλλου τόσες άλλες ωραίες εικόνες υπάρχουν εκεί έξω…

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα