29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κίνα: Ετοιμάζεται για τον αποκλεισμό της Αpple, Qualcomm, Cisco και Boeing ως αντίμετρα στις ΗΠΑ;

1 min read
china vs us1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι εμπορικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας περνάνε σε ένα δεύτερο και ποιο επικίνδυνο γύρο εντάσεων, με την Κίνα να δηλώνει έτοιμη να πάρει την εκδίκησή της.

Ανανεώθηκε για έναν χρόνο ακόμη ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική, και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Κινεζική εταιρεία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των σκληρών μέτρων που της έχει επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ .

161215111807 trump xi jinping slipt getty e1543343114526 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τώρα λοιπόν, και ενώ ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής δεν έχει τελειωμό, η Κίνα σύμφωνα με μία αναφορά, ετοιμάζει να πάρει τα δικά της αντίμετρα απέναντι στις μεγάλες Αμερικανικές εταιρείες. Αν υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο που θα “τολμούσε” να λάβει μέτρα ενάντια σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, αυτή είναι η Κίνα.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που εμφανίστηκαν στην Global Times, η κινεζική κυβέρνηση προετοιμάζεται να πάρει την «εκδίκηση» της ενάντια στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για την Huawei, την οποία και έκρινε απαράδεκτη.

Η Κίνα απειλεί να επιβάλει πολύ βαριές κυρώσεις στην Apple, Cisco Systems, Qualcomm και Boeing Co.

china vs us | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτές οι κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ εξόργισαν πολύ την κινεζική κυβέρνηση. Η Global Times αναφέρει ότι :Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκτεινε για έναν επιπλέον χρόνο ένα διάταγμα που υπεγράφη τον Μάιο του 2019, με το οποίο κηρύσσει την χώρα σε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό κατασκευασμένο από εταιρείες που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που άρχισε η απαγόρευση για την Huawei, μπλοκάροντας την συνεργασίας της με  προμηθευτές και συνεργάτες αμερικανικών συμφερόντων. Η Google έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα, αναγκάζοντας την Huawei να κυκλοφορήσει δύο Smartphone – ναυαρχίδες χωρίς το Google Play Store και διάφορες άλλες εφαρμογές της Google για το Android. Αυτό οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων της Huawei και ανάγκασε την εταιρεία να αναπτύξει δικές της εναλλακτικές λύσεις. Για την Κίνα, αυτή η επέκταση της απαγόρευσης είναι αδικαιολόγητη και είναι υπερβολική.

Εκτός αυτού, η κυβέρνηση της Κίνας θα προετοιμάσει και το δικό της σχέδιο αντεπίθεσης, δημιουργώντας την δικής της λίστα οντοτήτων του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας (MOFCOM), αποκλείοντας μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που χρειάζονται την Κίνα για την κατασκευή των προϊόντων τους. Στην πρώτη γραμμή αυτού του αποκλεισμού από πλευράς της Κίνας θα είναι η Apple, η Cisco Systems, Qualcomm και η Boeing Co.

donald trump 8 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Reuters αναφέρει ότι: «Η Κίνα είναι έτοιμη να τοποθετήσει εταιρείες των ΗΠΑ σε μια λίστα αναξιόπιστων οντοτήτων». Αυτό θα αποτελούσε μέρος αντιμέτρων κατά της απόφασης της Ουάσινγκτον να αποκλείσει τις αποστολές ημιαγωγών στην Huawei Technologies. «Ενώ ο κόσμος βρίσκεται στη μέση μιας κρίσης υγείας, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχει ξαναρχίσει

Μάλιστα αυτός ο πόλεμος φαίνεται να επεκτείνεται πολύ επικύνδυνα και σε πολιτικό επίπεδο, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να κατηγορεί την Κίνα ότι είναι ο υπαίτιος της πανδημίας του Covid-19. Ισχυρίστηκε ακόμη και ότι έχει στοιχεία πως ο ιός αναπτύχθηκε σε ένα κινεζικό εργαστήριο στην πόλη  Γουχάν. Αυτό, όπως είναι φυσικό έχει κάνει “έξαλη” την κινεζική κυβέρνηση, και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή της έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα