Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

VoWiFi τι είναι ;

1 min read
Smartprix 2019 12 10T170406.1201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

To VoWiFi είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία και τα αρχικά σημαίνουν Voice Over WiFi.

Μέσω αυτής της τεχνολογίας μπορείς να πραγματοποιείς και να δέχεσαι κλήσεις και SMS από οποιοδήποτε σημείο εσωτερικού, εξωτερικού ή υπόγειου χώρου, ακόμα και όταν το σήμα είναι πολύ περιορισμένο, αρκεί να έχεις πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο WiFi.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις WiFi και η συσκευή σου να είναι συμβατή!

Η εν λόγω υπηρεσία εξασφαλίζει αδιάλειπτη επικοινωνία, συνδυάζοντας και αξιοποιώντας και τα τα δίκτυα κινητής αλλά και σταθερής του εκάστοτε παρόχου,

Αν για κάποιο λόγο όμως βρεθείς σε κάποιο σημείο με περιορισμένο σήμα κινητής τότε αυτόματα η υπηρεσία δρομολογεί όλες τις κλήσεις φωνής μέσα από το δίκτυο WiFi.

Είναι ως γνωστό και ως WiFi Calling.

Τι είναι το VoWiFi;

Το Voice over WiFi ή το VoWiFi είναι η χρήση ασύρματων LAN IEEE 802.11 (WLAN) για τη μετάδοση φωνής μέσω IP – που ονομάζεται επίσης VoIP. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω οικιακών δικτύων Wi-Fi, οικιακών δικτύων Wi-Fi και δημόσιων σημείων πρόσβασης Wi-Fi.

Μια έκθεση από την Ribbon Communications αναφέρει: «Στο παρελθόν, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει το VoWi-Fi σε συνδυασμό με τις Υπηρεσίες Επικοινωνίας Over-the-Top (OTT). Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών OTT προσφέρουν στους πελάτες τους και λογισμικό για  smartphone, tablet και υπολογιστές.

Ένα δίκτυο Wi-Fi ή ένα δημόσιο hotspot Wi-Fi, καθώς και ένας χρήστης OTT, μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις με άλλους συμμετέχοντες OTT ή συμμετέχοντες PSTN.

Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν συχνά τις υπηρεσίες VoWi-Fi και OTT για να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής και τις χρεώσεις του φορέα δικτύου κινητής τηλεφωνίας (MNO). «

Βασικά, το VoWiFi σας καλεί μέσω ασύρματων δικτύων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε κανονικές κλήσεις όταν πολύ απλά δεν έχετε σήμα στο κινητό σας.

Πώς να πραγματοποιείτε κλήσεις χρησιμοποιώντας WiFi;

Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε τι είναι το VoWiFi – οι κλήσεις WhatsApp είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του VoWiFI. Μια άλλη εφαρμογή – το Facebook Messenger έχει δυνατότητα VoWiFI. Βασικά, κάθε εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κλήσεις μέσω του Διαδικτύου ή του Wi-Fi σας χρησιμοποιεί τεχνολογία VoWiFi.

Η διαφορά είναι ότι έπρεπε πρώτα να εκτελέσετε την εφαρμογή για να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω Wi-Fi.

Ωστόσο, οι κλήσεις WiFi πρέπει να υποστηρίζονται τόσο από τον πάροχο σας πχ Wind, Cosmote, Vodafone ….όσο και από τη συσκευή σας.

Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση WiFi στο iPhone;

Οι κλήσεις WiFi δεν ενεργοποιούνται αυτόματα σε smartphone.

Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις.

Στα iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κινητό τηλέφωνο> Κλήσεις Wi-Fi και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις κλήσεις Wi-Fi σε αυτό το τηλέφωνο.

Settings> Mobile phone> Wi-Fi calls, and then enable Wi-Fi calls on this phone.

Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση WiFi σε τηλέφωνα Android;

Στο Android, μπορείτε συνήθως να βρείτε τις ρυθμίσεις Wi-Fi στο – Ρυθμίσεις> Δίκτυα & Διαδίκτυο> Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας> Για προχωρημένους> Κλήσεις Wi-Fi.

Εδώ μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κλήσεων WLAN.

Settings> Networks & Internet> Mobile Network> Advanced> Wi-Fi Calls. Here you can switch between WLAN calls.

Μόλις ενεργοποιήσετε την κλήση μέσω WiF τότε η προώθηση της κλήσης ή του SMS σας γίνεται αυτόματα στο παρασκήνιο.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα