20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το WhatsApp ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις έγιναν από διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ

1 min read
whatsapp | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Όμιλος NSO θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές νομικές επιπτώσεις.

Ο κακός χαμός με το  Facebook και το WhatsApp  για την επίθεση που δέχτηκε 30 οκτωβρίου εκμετάλλευσης κλήσεων από το δημοφιλές πρόγραμμα spyware Pegasus της Ισραηλινής  εταιρείας NSO Group.

Το Pegasus είναι ένα λογισμικό spyware  της ισραηλινής εταιρείας NSO Group που μπορεί να παγιδεύσει ένα κινητό τηλέφωνο είτε μέσω αποστολής μηνυμάτων είτε μέσω κλήσης και να καταγράψει όλες τις κλήσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης από οποιαδήποτε συμβατική ή διαδικτυακή εφαρμογή.

Η ομάδα του WhatsApp κατηγορεί τώρα την NSO ότι οι επιθέσεις βασίστηκαν σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NSO χρησιμοποίησε την υπηρεσία φιλοξενίας του Λος Άντζελες QuadraNet «περισσότερες από 700 φορές» για να μολύνει χρήστες με κακόβουλο λογισμικό, ενώ συμμετείχε και ένας διακομιστής της Amazon.

Εάν ισχύουν όλα αυτά τότε καταρρίπτεται ουσιαστικά το άσυλο της NSO ότι είναι εκτός δικαιοδοσίας και αναμένεται να δικαστεί με τη νομοθεσία των ΗΠΑ

Ένας εκπρόσωπος της NSO πάντως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Pegasus  δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές ή αριθμούς τηλεφώνου στις ΗΠΑ.

[Via]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα