28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μερικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι κεραίες 5G προκάλεσαν το ξέσπασμα του κοροναϊού

1 min read
Some still believe that 5G antennas caused the outbreak of coronavirus1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέραμε σχτικά με τους βανδαλισμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό οφειλόταν κυρίως σε μια θεωρία συνωμοσίας σε σχέση με τα ραδιοκύματα 5G τα οποία θεωρούνταν υπεύθυνα για τη διάδοση του θανατηφόρου κοροναϊού. Διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Γούντι Χάρελσον, διέδωσαν μια έκθεση του Καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Μάρτιν Παλ, που επισήμανε πώς η Γουχάν, η πόλη στην Κίνα που φέρεται να γεννά τον κοροναϊό, ήταν η πρώτη πόλη της Κίνας με σταθμούς βάσης 5G.

Ο αριθμός των σταθμών βάσης 5G στην πόλη είχε προγραμματιστεί να αυξηθεί από 31 στο τέλος του 2018 σε 10.000 στο τέλος του 2019.

Το SkyNews αναφέρει σήμερα ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν το 5G με τον κοραναϊό δεν είναι αληθινές. Και για να το αποδείξουμε, το πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι μια χώρα όπως το Ιράν, που επλήγη από το ξέσπασμα του COVID-19, δεν έχει καθόλου κεραίες 5G στη χώρα. Η Βραζιλία, επίσης βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με 34.000 άτομα μολυσμένα και 2.100 θανάτους και δεν αναμένεται να λειτουργήσουν κεραίες 5G για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο ΠΟΥ λέει ότι ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα

Και ενώ ορισμένα άτομα ισχυρίζονται ότι αισθάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ραδιοκυμάτων 5G, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το αποβάλλει. ο ΠΟΥ λέει ότι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα άτομα, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο ευαίσθητα στο 5G, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα καλύτερα από εκείνα που δεν ισχυρίζονται ότι είναι ευαίσθητα σε αυτά τα σήματα. Στην πραγματικότητα, η οργάνωση λέει ότι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αισθανθούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην πραγματικότητα υποφέρουν από προϋπάρχουσες ψυχιατρικές καταστάσεις, καθώς αισθάνονται το άγχος από την ανησυχία για την υγεία τους

tmo5G | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Μερικοί πιστεύουν ότι οι κεραίες 5G προκάλεσαν το ξέσπασμα του COVID-19 στη Wuhan

Η έκθεση κατηγορεί αυτούς που υποστηρίζουνε αυτές τις θεωρίες συνομωσίας και τα τα συμπτώματα της ακτινοβολίας, όπως ναυτία, τριχόπτωση και βλάβη στο μυελό των οστών. Ωστόσο αυτά τα συμπτώματα δεν είναι κάποιου που νοσεί από κοροναϊό.

Οι ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες δείχνουν ότι όσοι έχουν μολυνθεί με COVID-19 έχουν πνεύμονες γεμάτους με “κολλώδη βλέννα” που τους δυσκολεύει να αναπνεύσουν.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να απωθήσουν όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που τις αποκαλούν “επικίνδυνες ανοησίες” και “απόλυτα σκουπίδια”, ακόμη και ο Χάρελσον, ο οποίος ήταν γνωστός για την εκστρατεία του για πολλές αιτίες, παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν εξέτασε πλήρως την έκθεση του καθηγητή Pall.

Το 5G είναι η επόμενη γενιά ασύρματης συνδεσιμότητας και αναμένεται να παρέχει ταχύτητες δεδομένων λήψης 10 φορές ταχύτερα από το 4G LTE. Με αυτήν την ταχύτητα, η λήψη μιας ταινίας HD πλήρους μήκους μπορεί να κατέβει σε λίγα δευτερόλεπτα αντί για λεπτά.

Αλλά το 5G είναι κάτι περισσότερο από απλώς ταχύτερες λήψεις ταινιών. Οι ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Επίσης κάποιοι καχύποπτοι σημειώνουν ότι γιατί εν μέσω της τρέχουσας παγκόσμιας κρίσης και πανδημίας οι κεραίες 5G συνεχίζουν να αναπτύσσονται και αναρωτιούνται γιατί οι μηχανικοί δικτύου δεν μένουν στο σπίτι όπως άλλοι. Υπάρχει πράγματι ένας καλός λόγος για αυτό. Στη χώρα (και σε άλλες χώρες), οι μηχανικοί δικτύου κινητής τηλεφωνίας θεωρούνται απαραίτητοι επειδή εργάζονται σε σημαντικές εθνικές υποδομές.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που εμφανίζεται μία νέα τεχνολογίας πάντα υπάρχουν κάποια οπισθοδρομικά άτομα που προσπαθούν να κάνουν συνδέσεις μεταξύ της νέας αυτής τεχνολογίας και ζητημάτων υγείας.

Ωστόσο, στην παρούσα κατάσταση, αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια πανδημία που μπορεί να είχε ξεκινήσει στην ίδια πόλη όπου η Κίνα αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο της 5G αλλά όπως και εκείνοι που πιστεύουν ότι τα smartphone προκαλούν όγκους στον εγκέφαλο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι αλήθεια.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα