19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Γιατί με απορρίπτει συνέχεια το Google AdSense

1 min read
google adsense logo 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Google AdSense είναι μία από τις πιο γνωστές διαφημιστικές υπηρεσίες μέσω της οποίας μπορείτε να προωθήσετε το site σας καθώς σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων προβολής, εργαλείων αναφοράς και κυρίως εσόδων!

Δεδομένου ομως ότι πολλά sites βασίζονται κυρίως στις διαφημίσεις σαν μία σημαντική πηγή εσόδων είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να υποβάλλουν αίτηση για το Google AdSense από τη στιγμή που ξεκινούν τη λειτουργία τους.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, αυτές οι αιτήσεις απορρίπτονται από τη Google.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 10 πιο συνηθισμένους λόγους που απορρίπτει η Google το site σας.

Ο ιστότοπός σας είναι πολύ καινούργιος

Νέος ιστότοπος

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει επίσης να προσέξετε. Η Google δεν θέλει να συνεργαστεί με ιστότοπους που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Είναι μια ένδειξη ότι η εκστρατεία τους στο AdSense δεν θα έχει τόσο μεγάλο όφελος ούτε για εσάς ούτε για αυτούς.

Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας είναι μικρότερος των 6 μηνών, θα πρέπει να αναβάλλετε την αίτηση για το AdSense.

Χωρίς περιεχόμενο, κακής ποιότητας ή ακατάλληλο περιεχόμενο

Κακό περιεχόμενο ιστότοπου

Η Google είναι μια μεγάλη εταιρεία που θέλει να προσφέρει στους πελάτες της εξαιρετική εξυπηρέτηση και γενικά δεν θέλει να έχει σχέση με ιστότοπους με ακατάλληλο ή ελλιπές περιεχόμενο ή γενικότερα κακό περιεχόμενο.

Για το λόγο αυτό εάν δεν έχετε καλό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας ή εάν το περιεχόμενο είναι χαμηλής ποιότητας ή ακατάλληλο, θα απορριφθείτε αυτόματα.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο το οποίο είναι και το κλειδί για να έχετε οργανική επισκεψιμότητα στο μέλλον.

Όσον αφορά το ακατάλληλο περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου για ενήλικες κ.λπ.), απλά δεν είναι αποδεκτό.

Κακής ποιότητας περιεχόμενο ή χαμηλή οργανική επισκεψιμότητα

Οργανική κυκλοφορία

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε σταθερό αριθμό επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Η οργανική επισκεψιμότητα δείχνει ότι δημιουργείτε νόμιμο περιεχόμενο και ότι ο ιστότοπός σας είναι υψηλής ποιότητας.

Εάν ακολουθήσετε ύπουλες τακτικές για να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας, είναι πιθανό να έχετε υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης. Επίσης, εάν πληρώνετε για την επισκεψιμότητά σας, η Google το γνωρίζει.

Η υπομονή είναι το κλειδί εδώ, προσπαθήστε να δημιουργείτε καλό περιεχόμενο για να αποκτήσει αξία ο ιστότοπος σας.

Δεν υπάρχει πολιτική απορρήτου

Λείπει η πολιτική απορρήτου

Αυτός είναι ένας αυστηρός κανόνας για τους χρήστες του AdSense, καθώς η Google λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο των χρηστών.

Είναι λοιπόν υποχρεωτικό να υπάρχει πολιτική απορρήτου στον ιστότοπό σας. Η παράβλεψη αυτού του βήματος οδηγεί σε άμεση απόρριψη.

Ενθαρρύνετε τους χρήστες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις

Ενθαρρύνετε να κάνετε κλικ σε διαφημίσεις

Πολύ σημαντικό είναι να διατηρείται τα πάντα καθαρά στο site σας και να αποφεύγετε τέτοιου είδους τακτικές.

Προβάλετε διαφημίσεις όπου χρειάζεται, δοκιμάστε διαφορετικές τοποθεσίες στον ιστότοπό σας και ποτέ να μην παροτρύνετε τους χρήστες και με κανέναν τρόπο να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις.

Επιβλαβείς ιστότοποι

Η Google δεν θέλει σε καμία περίπτωση το site σας να συνδέεται με οποιονδήποτε επιβλαβή ιστότοπο.

Ελέγξτε προσεκτικά όλα τα links και backlinks του site σας αλλά και συνδέσμους από άλλους ιστότοπους που οδηγούν στο site σας.

Καταργήστε οποιονδήποτε σύνδεσμο έχει σχέση με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το site σας βγαίνει πολύ συχνά offline

Διακοπή διακομιστή

Το AdSense θέλει να συνεργάζεται με ιστότοπους που είναι πραγματικά προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χρόνος λειτουργίας και ο χρόνος downtime του διακομιστή είναι πολύ σημαντικοί. Ελέγξτε ξανά τις δυνατότητες του παρόχου φιλοξενίας του site καθώς πρέπει ο ιστότοπός σας να είναι online ανά πάσα στιγμή.

Εάν ο ιστότοπός σας διακόπτεται συνεχώς και βγαίνει offline, πολύ απλά το AdSense θα απορρίψει την αίτησή σας αφού οι διαφημίσεις πρέπει να προβάλλονται και οι ιστότοποι που είναι συχνά εκτός σύνδεσης θεωρούνται μη επαγγελματικοί.

Πουλάτε πλαστά προϊόντα

πλαστά προϊόντα

Η πώληση πλαστών αγαθών ή η διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικής απάτης δεν υποστηρίζεται από τις περισσότερες εταιρείες. Αν σκοπεύετε να κάνετε λαμογιές με το site σας απλά ξεχάστε το  AdSense.

Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα κάνετε είναι απολύτως νόμιμα προτού στείλετε μια αίτηση στο AdSense.

Είστε κάτω των 18 ετών

Κάτω των 18

Καλά η φώτο τα σπάει, αλλά για να υποβάλετε αίτηση για το AdSense, είναι απαραίτητο να είστε άνω των 18 ετών. Εάν είστε ανήλικοι, δεν θα σας εγκρίνουν.

Εάν είστε κάτω των 18 ετών, ένας καλός τρόπος για να αποδεχτείτε την αίτηση είναι να συνεργαστείτε με τους γονείς σας ή κάποιο άλλο αξιόπιστο άτομο που είναι μεγαλύτερο. Αυτό θα σας επιτρέψει να εργαστείτε στον ιστότοπό σας με ενεργοποιημένο το AdSense, ακόμα κι αν είστε ανήλικοι.

Έχετε ήδη φάει πόρτα μία φορά

Η αίτηση του AdSense απορρίφθηκε

Εάν έχετε ήδη φάει πόρτε μία φορά τότε πολύ απλά η αίτησή σας απορίπτεται αυτόματα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών του AdSense.

Όμως και πάλι οι πιθανότητες αποδοχής είναι πολύ μικρές, καθώς έχετε ήδη παραβεί τους κανόνες συμπεριφοράς στο παρελθόν.

Πολύ απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της Google. Είναι προφανές ότι η Google και το AdSense θέλουν να συνεργαστούν με σοβαρά άτομα που θα παρουσιάζουν τις διαφημίσεις τους σε χιλιάδες και πιθανώς εκατομμύρια επισκέπτες.

Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθήστε όλα αυτά τα βήματα και βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις προτού στείλετε την αίτηση.

Εάν απορριφθείτε, δώστε προσοχή στους λόγους για τους οποίους έχετε αποριφθεί και κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις προτού στείλετε εκ νέου αίτηση.

Για να κατανοήσετε καλύτερα όλους τους κανόνες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα Υποστήριξης Google για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα