26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: Εφαρμογή εντοπίζει εάν νοσείτε αναλύοντας τη φωνή σας

1 min read
rseearchers new app detects covid 19 analyzing voice1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

PITTSBURGH (KDKA) – Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon δηλώνουν ότι έχουν δημιουργήσει μια εφαρμογή που μπορεί να ανιχνεύσει εάν έχετε μολυνθεί από τον COVID-19, απλά αναλύοντας τη φωνή σας.

Η ομάδα των ερευνητών της CMU στο Πίτσμπουργκ αναφέρει ότι η εφαρμογή είναι μόλις στα αρχικά της στάδια και δεν έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ή από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

“Έχω δει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τη φθηνότερη και ταχύτερη διάγνωση“, δήλωσε ο Benjamin Striner, μεταπτυχιακός φοιτητής της Carnegie Mellon που εργάστηκε στο έργο, σε μια συνέντευξη στο Futurism. “Και υπάρχουν μερικές πολύ καλές λύσεις που είναι πραγματικά πολύ φτηνές και αρκετά ακριβείς, όμως τίποτα δεν  είναι τόσο φθηνό και τόσο εύκολο όσο μία εφαρμογή που απλά πρέπει να της μιλήσεις”.

techlog.gr – COVID-19: Τεστ ανίχνευσης παράγει αποτέλεσμα σε μόλις 5 λεπτά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ανιχνευτή φωνής COVID για να αναλύσετε τη φωνή σας για σημεία λοίμωξης, αλλά προσοχή δεν υποκαθιστά τα επίσημα test των ερευνητικών εργαστηρίων ούτε θεωρείται υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης και ούτε είναι ακριβές όσο μια εργαστηριακή δοκιμή.

Ο καθηγητής Carnegie Mellon Bhiksha Raj, ο οποίος επίσης εργάστηκε στο έργο, δήλωσε ότι “το έχουμε για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους και ο πρωταρχικός στόχος της προσπάθειας μας  σε αυτό το χρονικό σημείο είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα φωνής που θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τον αλγόριθμο».

Η ομάδα πιστεύει ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής:

Οι χρήστες καλούνται να βήξουν αρκετές φορές, στο μικρόφωνο του smartphone τους ή του υπολογιστή τους και να καταγράψουν έναν αριθμό φωνήενων ήχων  καθώς και να απαγγείλουν το αλφάβητο. Στη συνέχεια η εφαρμογή παράγει μία βαθμολογία, όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα να έχετε μολυνθεί.

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή COVID Voice Detector, κάντε κλικ εδώ.

[Via] Source

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα