19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Zoom: Δεν στέλνουμε πλέον τα δεδομένα σας στο Facebook

1 min read
2020 03 30 image 61 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πολύς ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom

Μια έρευνα από την Motherboard την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι η εφαρμογή iOS του Zoom αποστέλλει προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο Facebook, κάτι που δεν γινόταν σαφές στην πολιτική απορρήτου της εφαρμογής μέσω του API Graph του Facebook ακόμη και αν οι χρήστες του Zoom δεν είχαν λογαριασμό στο Facebook.

Μετά τη μεγάλη έκταση λοιπόν που πήρε το θέμα και την κακή διαφήμιση που υπέστη το δημοφιλές πρόγραμμα, το Zoom κυκλοφόρησε μία ενημέρωση της iOS εφαρμογής  για να διορθώσει αυτήν την “ατέλεια” ωστόσο οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Παρόλο που το Zoom υπογράμμισε ότι τα δεδομένα που αποστέλλονταν στο Facebook δεν περιλάμβαναν ονόματα συμμετεχόντων ή σημειώσεις, αναγνώρισε ότι περιελάμβανε σημαντικό αριθμό πληροφοριών σχετικά με τις συσκευές χρηστών, τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τις εφαρμογές που είχε εγκατεστημένες ο χρήστης στη συσκευή του καθώς και διευθύνσεις IP.

Σε  ένα του άρθρο του στο blog του Zoom ο ιδρυτής του Zoom και  CEO Eric Yuaο είπε

“Το Zoom δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στο απόρρητο των χρηστών του”,

και συνέχισε

“Αρχικά εφαρμόσαμε τη λειτουργία  Σύνδεση με το Facebook  χρησιμοποιώντας το SDK Facebook για iOS (Software Development Kit), προκειμένου να παρέχουμε στους χρήστες μας έναν πιο εύκολο τρόπο πρόσβασης στην πλατφόρμα μας. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 ότι το SDK Facebook συλλέγει ευαίσθητες πληροφορίες από τις συσκευές των χρηστών, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της υπηρεσίας μας,  σας ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για την αναστάτωση και σας υποσχόμαστε ότι δεν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ενώ συνεχίζουμε να παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου των χρηστών μας”.

[Via]

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα