17 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυστηρότερα μέτρα από την Apple κατά του κοροναιού στο App Store

1 min read
app store coronavirus | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

The App Store application is seen on an iPhone in this photo illustration on January 29, 2019. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

0
(0)

Loading

Η Apple μετά από μία σειρά ελέγχων θεσπίζει αυστηρότερα μέτρα για τις άδειες των εφαρμογών στο App Store σχετικά με τον COVID-19.

Οι προγραμματιστές που υποβάλλουν εφαρμογές προς έγκριση θα πρέπει να είναι  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «αναγνωρισμένες οντότητες», όπως κυβερνητικοί φορείς, εκπαιδευτικοί και ιατρικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί με επίκεντρο την υγεία και εταιρείες που έχουν “πιστοποίηση” στον κλάδο της υγείας, ειδάλλως θα απορρίπτονται αμέσως.

techlog.gr – Πειρατικές εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών έχουν κατακλύσει το App Store όπως, αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία ενθαρρύνει επίσης τους προγραμματιστές να επισημάνουν τις εφαρμογές τους για το coronavirus ως χρονικά ευαίσθητες για να διασφαλίσουν την έγκαιρη κυκλοφορία τους.

Διευκρινίζει επίσης ότι οι κυβερνήσεις, τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και τα διαπιστευμένα σχολεία δεν χρειάζεται να καταβάλλουν την ετήσια προμήθεια που καταβάλλουν οι υπόλοιποι προγραμματιστές στο App Store για να κυκλοφορήσουν μία εφαρμογή, αλλά με την προϋπόθεση και μόνο αν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν δωρεάν εφαρμογές, σημειώνει η Apple.

Ωστόσο στον αντίποδα, δεν είναι μόνο η Apple που κάνει κάτι τέτοιο καθώς και η Google δήλωσε πρόσφατα ότι οι υπάρχουσες πολιτικές του Play Store απαγορεύουν εφαρμογές που μπορεί να είναι παραπλανητικές σχετικά με τον κοροναϊό.

Πάντως σε αυτό τον τομέα  φαίνεται ότι η Apple είναι πολύ πιο ξεκάθαρη με στόχο να εξαλείψει τις τις ψευδείς εφαρμογές για τον κοροναϊό όπου είναι δυνατόν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απόρριψη εφαρμογών από εγκεκριμένους και καλοπροαίρετους προγραμματιστές.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα