20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μεγάλος αριθμός συσκευών Android ευάλωτα σε hacks

1 min read
phones 51 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Υπάρχει έντονη ανησυχία κυρίως για τις συσκευές που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Android, οι οποίες δεν ενημερώνονται πλεόν από τους κατασκευαστές τους.

Νέα έρευνα από τη βρετανική εταιρεία καταναλωτών WatchDog υποστηρίζει ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android είναι ευάλωτες σε κακόβουλες επιθέσεις καθώς δεν λαμβάνουν πλέον κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας από την Google.

Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό το θέμα, γι αυτό και όλα αυτά δεν μας εκπλήσουν ιδιαίτερα καθώς και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη το γεγονός ότι οι συσκευές Android υποστηρίζονται από τους κατασκευαστές τους για δύο ή τρία χρόνια.

Οι τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας από την Google προορίζονται επίσης μόνο για συσκευές που εκτελούν τις τρεις τελευταίες εκδόσεις του Android. Αυτό σημαίνει ότι εάν διαθέτετε ένα smartphone που τρέχει το Android Nougat τότε να ξέρετε η συσκευή σας δεν προστατεύεται από νέες ευπάθειες και κινδυνεύει από κλοπή δεδομένων καθώς και επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Τα τηλέφωνα Pixel της Google και Android One λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για έως και τρία χρόνια. Ωστόσο, τα υπόλοιπα τηλέφωνα Android λαμβάνουν συνήθως τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας μόνο για περίπου δύο χρόνια ή και λιγότερο.

Οι συσκευές Android που κυκλοφόρησαν το 2012 ή νωρίτερα είναι οι πιο ευάλωτες στις επιθέσεις γι αυτό εάν είστε κάτοχος τέτοιας συσκευής που τρέχει Android 4 ή ακόμα παλαιότερη έκδοση, θα πρέπει για το καλό σας,  να μην εγκαθιστάτε τίποτα εκτός του Play Store και να  δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα