25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι συνομιλίες σας στις ιδιωτικές ομάδες του WhatsApp μπορεί εύκολα να καταλήξουν στο Google Search

1 min read
whatsapp app icon1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αρκετές φορές μας απασχόλησε η διάσημη εφαρμογή messaging το WhatsApp και βρέθηκε στο στόχαστρο για λάθος λόγους.


Τώρα όμως μια αναφορά από το Vice έρχεται να ταράξει τα νερά και λέει ότι οι προσκλήσεις που αποστέλλονται (τα links) από τον διαχειριστή μίας ομάδας για να προσκαλέσει και άλλα μέλη δεν είναι απόλυτα ιδιωτικές και ότι ο καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές.

Συνήθως ο διαχειριστής μίας ομάδας WhatsApp δημιουργεί και μοιράζεται τον κωδικό πρόσκλησης και ο μόνος τρόπος να συμμετέχετε στην ομάδα είναι να έχετε αυτό το μοναδικό link .

Ωστόσο στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες ότι η Google ευρετηριάζει αυτές τις προσκλήσεις (links) πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης Google.

Καλά μη βιαστείτε να ρίξετε το φταίξιμο και πάλι στη Google διότι η WhatsApp είναι αυτό που επιτρέπει στα bots της Google να ανιχνεύσουν τις ιστοσελίδες του, ενώ μπορούσε απλά με μία απλή εντολή no index να εμποδίσει την ανίχνευση της συγκεκριμένη σελίδας. Είναι τρομακτικό να βλέπεις μια εταιρεία όπως η WhatsApp να αποτυγχάνει σε τέτοια απλά μέτρα ασφαλείας.

Πριν δημοσιεύσει την αναφορά, το Vice απηύθυνε σχετικά ερωτήματα τόσο στη Google όσο και στη WhatsApp, ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση. Αργότερα, η WhatsApp εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ζητούσε από τους χρήστες να μην δημοσιεύουν τις προσκλήσεις αυτές σε κοινή θέα.

Ακολουθεί η σχετική αναφορά από τη WhatsApp

Οι διαχειριστές στις ομάδες WhatsApp μπορούν να προσκαλέσουν οποιονδήποτε χρήστη να συμμετάσχει στην ομάδα, μοιράζοντας έναν σύνδεσμο που έχουν δημιουργήσει. Όταν όμως το περιεχόμενο μοιράζεται δημόσια υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί και σε άλλους χρήστες, έτσι οι σύνδεσμοι πρέπει να μοιράζονται ιδιωτικά με άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιεύονται σε έναν δημόσιο ιστότοπο.

Η πρόσβαση στον κωδικό πρόσκλησης είναι αρκετά εύκολη, μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στη διεύθυνση το “chat.whatsapp.com” και τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη συζήτηση.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το Vice ανέφερε ότι κατάφερε να μπει σε μία ομάδα που ισχυριζόταν ότι ήταν ΜΚΟ διαπιστευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη και να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες άλλων μελών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου τους, της κατάστασης τους και της εικόνας του προφίλ τους.

iphonehacks.com

[via Vice]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα