Ο κοροναϊός πλήττει σοβαρά τις πωλήσεις των 5G smartphones παγκοσμίως!

Οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι οι πωλήσεις τηλεφώνων 5G θα είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της έκρηξης του κοροναϊού, μειώνουν αισθητά την δυναμική αποστολών παγκοσμίως των 5G τηλεφώνων, σύμφωνα με το κέντρο εφοδιασμού IC (ολοκληρωμένων κυκλωμάτων) της Ταϊβάν .


Το ξέσπασμα του κοροναϊού ανάγκασε πολλές εταιρείες τεχνολογίας να κλείσουν τα γραφεία τους,  τη GSMA να ακυρώσει το MWC 2020 και οι δύο κορυφαίοι κινητοί προμηθευτές SoC – Qualcomm και MediaTek – εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες ή αναθεώρησαν προς τα κάτω τους στόχους αποστολής τους 5G SoC, σύμφωνα με πηγές.

Η Qualcomm σε σχετική της αναφορά επισημαίνει ότι η επιδημία αποτελεί πιθανή απειλή για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, με πιθανή επίπτωση στην παραγωγή και στις πωλήσεις.

Η MediaTek με τη σειράς της έχει κι αυτή αναπροσαρμόσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το 2020 σε 170-200 εκατομμύρια μονάδες από τον αρχικό σχεδιασμό των 200 εκατομμύριων λόγω της επιδημίας, με την κινεζική αγορά να απορροφάει το κύριο μέρος των αποστολών με 100-120 εκατομμύρια μονάδες.

Η MediaTek εμφανίζεται πολύ συντηρητική για τις επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2020, αναμένοντας πτώση των εσόδων της κατά 7-15% διαδοχικά το τρίμηνο.

Σύμφωνα με πηγές οι τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών αγοράς για την παγκόσμια ζήτηση 5G συσκευών έχουν πέσει στις 150-200 εκατομμύρια μονάδες, με τα πραγματικά αποτελέσματα να εξαρτώνται από το πότε θα ανακάμψει η δυναμική της Κίνας.

digitimes.com

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967