26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο κοροναϊός πλήττει σοβαρά τις πωλήσεις των 5G smartphones παγκοσμίως!

1 min read
5g1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι οι πωλήσεις τηλεφώνων 5G θα είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της έκρηξης του κοροναϊού, μειώνουν αισθητά την δυναμική αποστολών παγκοσμίως των 5G τηλεφώνων, σύμφωνα με το κέντρο εφοδιασμού IC (ολοκληρωμένων κυκλωμάτων) της Ταϊβάν .


Το ξέσπασμα του κοροναϊού ανάγκασε πολλές εταιρείες τεχνολογίας να κλείσουν τα γραφεία τους,  τη GSMA να ακυρώσει το MWC 2020 και οι δύο κορυφαίοι κινητοί προμηθευτές SoC – Qualcomm και MediaTek – εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες ή αναθεώρησαν προς τα κάτω τους στόχους αποστολής τους 5G SoC, σύμφωνα με πηγές.

Η Qualcomm σε σχετική της αναφορά επισημαίνει ότι η επιδημία αποτελεί πιθανή απειλή για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, με πιθανή επίπτωση στην παραγωγή και στις πωλήσεις.

Η MediaTek με τη σειράς της έχει κι αυτή αναπροσαρμόσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το 2020 σε 170-200 εκατομμύρια μονάδες από τον αρχικό σχεδιασμό των 200 εκατομμύριων λόγω της επιδημίας, με την κινεζική αγορά να απορροφάει το κύριο μέρος των αποστολών με 100-120 εκατομμύρια μονάδες.

Η MediaTek εμφανίζεται πολύ συντηρητική για τις επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2020, αναμένοντας πτώση των εσόδων της κατά 7-15% διαδοχικά το τρίμηνο.

Σύμφωνα με πηγές οι τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών αγοράς για την παγκόσμια ζήτηση 5G συσκευών έχουν πέσει στις 150-200 εκατομμύρια μονάδες, με τα πραγματικά αποτελέσματα να εξαρτώνται από το πότε θα ανακάμψει η δυναμική της Κίνας.

digitimes.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα