20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Erricson, LG, ZTE, Amazon, NVIDIA & Sony αποσύρονται από το MWC 2020 λόγω κοροναϊού

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η επιδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει κατά πολύ τις εγκαταστάσεις παραγωγής όλων των εταιρειών τεχνολογίας  στην Κίνα και καθώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας κολοσοί  η μία μετά την άλλη την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από το MWC 2020.


Εν προκειμένω, τόσο η LG όσο και η ZTE ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα συμμετέχουν τελικά στο Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση κινητών στον κόσμο η οποία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας 24-27 του μηνός.

LG and ZTE will skip MWC because of the novel Coronavirus outbreak

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της ZTE επιβεβαίωσε ότι ακυρώνει τη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί για το MWC, αναφέροντας λόγους κυρίως που αφορούν τον κοροναϊό.

Από την άλλη πλευρά, η LG εξέδωσε και αυτή σχετική δήλωση στην οποία εξηγεί ότι αποφάσισε να «αποσυρθεί από την έκθεση και τη συμμετοχή στο MWC 2020», «έχοντας κατά νου την υγεία των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών της». Σύμφωνα με την εταιρεία, “η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως για μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης των εκατοντάδων υπαλλήλων της LG μέσα από τα διεθνή ταξίδια που έχουν ήδη περιοριστεί  καθώς ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται πέρα από τα σύνορα”.

LG and ZTE will skip MWC because of the novel Coronavirus outbreak

Επίσης από το MWC 2020 αποσύρονται και οι Amazon και NVIDIA κι αυτές λόγω κοροναϊού

amazon nvidia

gsmarena

Η Amazon και η NVIDIA μόλις ανακοίνωσαν την απόσυρση τους από το Mobile World Congress 2020 που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 27 Φεβρουαρίου επικαλούμενοι την έντονη ανησυχία τους μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Η MWC προσελκύει πάνω από 100.000 τεχνολογικούς φίλους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για smartphones όλης της χρονιάς.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο TechCrunch, ένας εκπρόσωπος του Amazon αποκάλυψε: «Η Amazon αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από MWC 2020 λόγω της παγκόσμιας έκρηξης και των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με το κοροναϊό».

Η NVIDIA επίσης σε σχετική της δήλωση εξηγεί την απόφασή της να παραλείψει το γεγονός αυτό φέτος. “Η NVIDIA αποφάσισε να μην συμμετέχει φέτος στο MWC2020 έχοντας κατά νου τους κινδύνους για την υγεία και την όλη κατάσταση γύρω από τον κοροναϊό. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για εμάς αλλά προέχει η ασφάλεια η ασφάλεια των συναδέλφων, των συνεργατών μας και των πελατών μας », ανέφερε σχετικά.

Δεν έχει όμως σταματημό όλο αυτό καθώς αποσύρει και η Sony τη συμμετοχή της από το MWC2020. Η εταιρεία ακολουθεί και αυτοί τις υπόλοιπες εταιρείες που προαναφέραμε τη  νοτιοκορεατική LG, την αμερικανική chipmaker Nvidia, την Amazon και τη σουηδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού Ericsson.

sony coronavirus

Εδώ είναι το πλήρες δελτίο τύπου της Sony:
Η Sony παρακολουθεί στενά την κατάσταση της επιδημίας του κοροναϊού και καθώς αποδίδουμε ύψιστη σημασία στην ασφάλεια και την ευημερία των πελατών μας, των εταίρων, των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των εργαζομένων, πήραμε αυτή τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουμε από την έκθεση και τη συμμετοχή στο MWC 2020 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

ενώ για το τέλος σας αφήνουμε την Erricson

Ο κ. Börje Ekholm, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, ανέρφερε και αυτός με τη σειρά του: “Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών μας και άλλων ενδιαφερομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά για μας. Είναι μία δύσκολη απόφαση καθώς ανυπομονούσαμε να παρουσιάσουμε τις τελευταίες μας καινοτομίες στο MWC στη Βαρκελώνη. Είναι πολύ ατυχές πάντως, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πιο υπεύθυνη επιχειρηματική απόφαση είναι να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από το φετινό γεγονός “.

ericcson reuters 1581138156484 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο σύμφωνα με τη GSMA αναμένεται περισσότεροι από 2.800 εκθέτες να συμμετέχουν στο MWC 2020

Οι διοργανωτές, η GSMA, παρουσίασαν πρόσφατα μια λίστα με τις προφυλάξεις που έλαβαν. Αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση επισκεπτών από την επαρχία του Χουμπέι της Κίνας. Επιπλέον, οι Κινέζοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το MWC πρέπει να αποδείξουν ότι ζουν εκτός της Κίνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Η GSMA χαρακτηριστικά ωστόσο αναφέρει ότι “ενώ μερικά από τα μεγάλλη ονόματα έχουν αποσυρθεί από την εκδήλωση, περισσότεροι από 2.800 εκθέτες συμμετέχουν ακόμα”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της GSMA, μεταξύ 5.000 και 6.000 κινεζικών υπηκόων επισκέπτονται την MWC κάθε χρόνο. Οι διοργανωτές προτείνουν στους συμμετέχοντες να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή σωματικής επαφής με άλλους. Οι οικοδεσπότες σκοπεύουν επίσης να απολυμαίνουν τα μικρόφωνα και τις άλλες κοινές ηλεκτρονικές συσκευές μετά από κάθε χρήση.

 

gizchina

gizchina

gsmarena

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα