28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

UFS 3.1: Νεο πρότυπο φέρνει ταχύτερη αποθήκευση στα smartphones

1 min read
512GB eUFS main1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η JEDEC Solid State Technology Association αποκάλυψε χθες την τελευταία έκδοση του πρότυπου αποθήκευσης για smartphones UFS το UFS 3.1 (JESD220E) και υπόσχεται ταχύτητες που συναντάμε σε SSD δίσκους σε PCs ή SERVERS  .

Το νέο πρότυπο αποθήκευσης UFS 3.0  το είδαμε στις ναυαρχίδες της Samsung το 2019 και στο OnePlus.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της JEDEC, το UFS 3.1 έχει σχεδιαστεί για smartphones, tablets και συστήματα υπολογιστών που απαιτούν υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η νέα τεχνολογία αποθήκευσης φέρνει τρεις σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την τελευταία γενιά.

Write Booster: Μια μη πτητική μνήμα cache SLC που ενισχύει την ταχύτητα εγγραφής.
DeepSleep: Μία νέα κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης της συσκευής UFS
Performance Throttling Notification: Σύστημα ασφαλείας που ειδοποιεί τον SoC πότε υπολειτουργεί η μονάδα αποθήκευσης λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Η JEDEC ανακοίνωσε επίσης κι ένα πρότυπο UFS Host Performance Booster (HPB), το οποίο δίνει τη δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης της διεύθυνσης της μνήμης logical-to-physical της συσκευής UFS στη μνήμη DRAM του συστήματος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα δούμε το νέο πρότυπο αποθήκευσης σε συσκευές, αλλά πολύ πιθανόν να το δούμε σε κάποια συσκευή της Samsung.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα