23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android: επικίνδυνος ιός στέλνει προσβλητικά SMS από το τηλέφωνό σας και σας χρεώνει κανονικά

1 min read
Faketoken Mobile Virus Sends out Offensive Messages to Foreign Numbers1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Faketoken χρονολογείται από το 2014 όταν χρησιμοποιήθηκε ως bank trojan για να μεταφέρει παράνομα χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.


Τώρα, η τελευταία έκδοση του Faketoken είναι ικανή να στείλει μηνύματα SMS από μια συσκευή που έχει μολυνθεί, σύμφωνα με την Kaspersky.

Το σύστημα παρακολούθησης δραστηριότητας botnet της Kaspersky ανίχνευσε περίπου 5.000 smartphone που έχουν μολυνθεί από το Faketoken  να στέλνουν προσβλητικά μηνύματα σε άγνωστους ξένους αριθμούς .

“Το Faketoken χρεώνει κανονικά τους κατόχους των μολυσμένων συσκευών στέλνοντας μηνύματα SMS. Πριν την αποστολή ελέγχει αν ο λογαριασμός των θυμάτων έχει λεφτά και  αν όχι χρησιμοποιεί τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας για να συμπληρώσει τον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας πριν προχωρήσει στην ανταλλαγή μηνυμάτων. “, Αναφέρει η Kaspersky στο blog της

Πρόκειται για έναν πάρα πολύ επικίνδυνο ιό που μπορεί ακόμα και να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, εάν την έχετε χρησιμοποιήσει για online αγορές από το κινητό σας, αποσπώντας σας χρήματα.

Για να προστατεύσετε τη συσκευή σας, η Kaspersky προτείνει τα ακόλουθα μέτρα:

  • Εγκαταστήστε μόνο αξιόπιστες εφαρμογές που διανέμονται από το Google Play
  • Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους υπερσυνδέσμους εκτός αν είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλείς
  • Εγκαταστήστε μία αξιόπιστη λύση ασφαλείας

Θα σας συνιστούσαμε πάντως να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε modded εφαρμογές android μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα και καλόν θα ήταν να έχετε απενεργοποιημένη την επιλογή να μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων.

beebom kaspersky

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα