28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νη μην ξεχάσω για το 2020: Το Facebook εξακολουθεί να παρακολουθεί την τοποθεσία μου ακόμα και αν έχω απενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση

1 min read
facebook and data privacy1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αρκετοί σημαντικοί οργανισμοί και πρακτορεία ειδήσεων, από το Yahoo το CNBC και το  The Hill, αναφέρουν ότι υπήρξε σχετική ενημέρωση του Facebook προς τους γερουσιαστές των ΗΠΑ ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τη θέση των χρηστών ακόμα και μετά την απενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης εντός της εφαρμογής.


Μην εκπλήσεστε- μάθαμε γι ‘αυτό ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Χθες, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Facebook, Rob Sherman, σε μια επιστολή προς τους γερουσιαστές Christopher Coons (D-Del.) Και Josh Hawley (R-Mo.) εξήγησε το πώς και γιατί εξακολουθεί να εφαρμόζει αυτήν την τακτική το Facebook , όταν ρωτήθηκε για τις πολιτικές της εταιρείας σχετικά με την  παρακολούθηση τοποθεσίας.

Το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση IP, τα check-in σας και τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί για να μάθετε πού βρίσκεστε και να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να σας πασάρει σχετικές διαφημίσεις και περιεχόμενο στη ροή ειδήσεων. Αυτός άλλωστε είναι και  ο τρόπος με τον οποίο το Facebook βγάζει χρήματα, μην το ξεχνάμε αυτό.

https://techlog.gr/2019/10/28/google-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-facebook-%cf%84%ce%b9-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%83%ce%ac%cf%82/

Βέβαια η ιστορία είναι γνωστή εδώ και ένα χρόνο, δες σχετική ιστορία του δημοσιογράφου Kashmir Hill που δημοσιεύτηκε στο Gizmodo στις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Πάντως να ξέρετε ότι τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν και ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ξαναβγήκαν στο φως της δημοσιότητας αυτές οι πληροφορίες, αλλά εδώ είμαστε για να σας υπενθυμίζουμε παντού και πάντοτε πως λειτουργεί τελικά το Facebook – και πώς τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Υπάρχει σχετικός οδηγός από το thenextweb για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στις εφαρμογές του Facebook για κινητά.

thenextweb

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα