18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Συνεργασία Google, Apple και Amazon για ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας για τις έξυπνες συσκευές

1 min read
Windows IoT Core1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Λόγω της έλλειψης ενός πρότυπου συνδεσιμότητας σε ολόκληρο τον κλάδο, οι περισσότερες από τις έξυπνες οικιακές συσκευές που αγοράζετε δεν θα είναι συμβατές μεταξύ τους.


Για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, η Google, η Amazon και η Apple συνεργάζονται τώρα με άλλους φορείς στην τεχνολογική βιομηχανία σε ένα νέο έξυπνο πρότυπο που ονομάζεται Connected Home over IP.

Το νέο Connected Home over IP είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εργασίας που διαχειρίζεται η Zigbee Alliance και διαφέρει από το υπάρχον πρωτόκολλο Zigbee 3.0 / Pro.

Oι “έξυπνες” μηχανές θα χειρίζονται τα 2/3 της καταναλωτικής εμπειρίας

Ο στόχος αυτού του νέου προτύπου είναι να συγκεντρώσει τις δοκιμασμένες στην αγορά τεχνολογίες για να αναπτύξει ένα νέο, ανοιχτό πρότυπο έξυπνης οικιακής συνδεσιμότητας βασισμένο στο πρωτόκολλο Internet (IP).

Ως μέρος αυτής της συμμαχίας, η Google συνεισφέρει δύο από τις έξυπνες οικιακές τεχνολογίες της, Weave and Thread. Το Weave είναι ένα πρωτόκολλο εφαρμογών που λειτουργεί σε πολλά δίκτυα όπως το Thread, το Wi-Fi, το Bluetooth Low Energy και το cellular.

Εκτός από τους καταναλωτές, οι προγραμματιστές θα επωφεληθούν επίσης από αυτό το νέο πρότυπο, καθώς μπορούν να αναπτύξουν προϊόντα πατώντας πάνω σε ένα στάνταρ πρότυπο αντί να ξαναγράψουν το ίδιο για διαφορετικά οικοσυστήματα.

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές που θα βασίζονται σε αυτό το νέο πρότυπο θα είναι συμβατές με το Google Assistant, το Amazon Alexa, την Apple Siri και άλλους.

mspoweruser

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα