29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Private.sh Νέα υπηρεσία αναζήτησης με κρυπτογράφηση

1 min read
private sh1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Private.sh είναι μια νέα υπηρεσία αναζήτησης που υπόσχεται ότι δεν θα σας παρακολουθεί.


Σύμφωνα με την σελίδα τους χρησιμοποιεί μια διαδικασία πέντε βημάτων για κάθε αναζήτηση για να διασφαλίσει ότι το απόρρητό σας προστατεύεται με κρυπτογράφηση.

Έτσι μιλάμε για την πιο ιδιωτική μηχανή αναζήτησης στο web.

Private

Πως σας προστατεύει;

Αρχικά το ερώτημα αναζήτησης κρυπτογραφείται τοπικά στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας το Javascript από την πλευρά του πελάτη (client side), ο όρος της αναζήτησης σας κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί του Παρόχου Αναζήτησης – που σημαίνει ότι το Private.sh δεν μπορεί να δει τι ψάχνετε και μόνο ο πάροχος της αναζήτησης μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει.

Αμέσως μετά η δημόσια IP κρύβεται με proxy. Η υπηρεσία Private.sh προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο και μεταβιβάζει μόνο τον κρυπτογραφημένο όρο της αναζήτησης στον πάροχο αναζήτησης, ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί προφίλ παρακολούθησης χρηστών με τη χρήση IP fingerprinting.

Τελικά ποια υπηρεσία VPN να διαλέξω;

Ο πάροχος αναζήτησης αποκρυπτογραφεί το ερώτημα και κρυπτογραφεί τα αποτελέσματα της αναζήτησης

Ο πάροχος αναζήτησης λαμβάνει τον κρυπτογραφημένο όρο της αναζήτησης, τον αποκρυπτογραφεί και στη συνέχεια βρίσκει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα κρυπτογραφούνται με το δημόσιο κλειδί, οπότε μόνο ο περιηγητής σας μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αποτελέσματα.

Τα κρυπτογραφημένα αποτελέσματα επιστρέφονται μέσω του Private.sh proxy

Τα αποτελέσματα αναζήτησης επιστρέφονται στον browser μέσω του Private.sh proxy, οπότε ο πάροχος αναζήτησης δεν επικοινωνεί απευθείας μαζί σας.

Τέλος τα αποτελέσματα αποκρυπτογραφούνται τοπικά στον υπολογιστή σας

Τα αποτελέσματα αναζήτησης αποκρυπτογραφούνται από τον browser σας χρησιμοποιώντας JavaScript.

Ο κώδικας της υπηρεσία είναι ανοιχτός. Έτσι με δημοσιευμένο κώδικα όλα είναι ανοιχτά για έλεγχο από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο ιστότοπος και η επέκταση της υπηρεσίας είναι ανεπτυγμένα με τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα και μπορούν εύκολα να ελεγχθούν και να βελτιωθούν μέσω ενός project που θα έρθει σύντομα.

Plugins

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα