26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

uTorrent προσοχή χτυπάει κόκκινα στην Virustotal

1 min read
hggfhgfh1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εάν δοκιμάσετε να σαρώσετε το τελευταίο αρχείο εγκατάστασης του uTorrent σε υπηρεσίες όπως την Virustotal θα παρατηρήσετε ότι η δημοφιλής εφαρμογή “χτυπάει” κόκκινα.


Το uTorrent Classic, το uTorrent Web, αλλά και το BitTorrent εντοπίζονται από πολλές εφαρμογές προστασίας από ιούς σαν κακόβουλα προγράμματα. Η κύρια έκδοση, uTorrent Classic, ανιχνεύεται σαν κακόβουλη από δέκα antivirus εφαρμογές: Microsoft Defender, Sophos, Eset Nod32, GData και Dr.Web.

Τι εντοπίζεται; Οι περισσότερες εφαρμογές ασφαλείας αναφέρουν ότι ο torrent client περιέχει “PUA ή Δυνητικά Ανεπιθύμητες εφαρμογές”.
Screenshot 2019 12 10 07 44 20 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Το Windows Defender δεν εντοπίζει ή αποκλείει τυχόν ανεπιθύμητα προγράμματα από προεπιλογή. Θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την επιλογή για να αρχίσει να ελέγχει τα εκτελέσιμα αρχεία. Η λύση ασφαλείας της Microsoft απέτρεψε τη λήψη του utorrent.exe.
Όσοι χρησιμοποιούν το uTorrent καλό θα είναι να σκεφτούν να αλλάξουν torrent client. Οι εφαρμογές qBittorrent ή Transmission, είναι open source και έρχονται χωρίς διαφημίσεις και ανεπιθύμητα προγράμματα, που προστίθενται στον υπολογιστή σας κατά την εγκατάσταση.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα